avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu compensatoriu

Buna ziua

Asi dori sa intreb daca SRL este obligat sa plateasca salar compensatoriu daca trimite in somaj.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:52, 22 Iunie 2010
Da, conform CCMUN 2007-2010 pentru orice angajator din Romania aveti dreptul la minim un salariu compensator.
Chiar daca nu scrie in contractul individual de munca
Da, chiar daca in contractul individual de munca nu exista nici o prevedere privind salariile compensatorii angajatorul este obligat sa plateasca minim un salariu compensatoriu, iar daca in Contractul Colectiv de munca la nivel de ramura sunt prevazute mai multe salarii compensatorii atunci trebuie platit numarul de salarii prevazute in acel contract.
1. In CCM sunt trecute drepturile colective ale salariatilor acordate nediferentiat, pentru toti salariatii.
2. In CIM sunt trecute numai drepturile individuale, diferentiate dupa functie, vechime etc.
3. Drepturile salariatilor, prevazute in CCM,sunt obligatorii pentru toti angajatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarile compensatorii sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Societatile care nu au ccm(cu mai putin de 21 salariati) nu sunt obligate la plata saariului compensator? ralucat32 ralucat32 Buna ziua. Va rog sa imi raspunde-ti la aceasta intrebare. Am mai postat-o dar nu am primit raspuns daca este sau nu obligata societatea. In urma ... (vezi toată discuția)