avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salarile compensatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salarile compensatorii

asi dori sa stiu si eu daca salariile compensatorii oferite pentru cei disponibilizati se pot oferi dupa anumite criterii,,,,,,mai exact mi s-a spus ca in momentul in care firma disponibilizeaza pana in 20 de angajati se ofera 1 salariu, iar in numar mai mare de 20 mai multe....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:56, 16 Ianuarie 2010
numarul de salarii compensatorii depinde de criteriul vechimii si de posibilitatile financiare ale societatii
In CCM unic la nivel national daca desfacerea CIM este pentru motive care nu tin de persoana salariatului atunci se acorda cel putin un salariu compensator fara nicic un criteriu de acordare.

Sunt CCM la nivel de unitate care acorda un numar de salarii compensatorii in functie de vechime,putem spune ca acesta este un criteriu.
Acordarea salariilor compensatorii nu are legatura cu numarul de salariati; concedierea este individuala sau colectiva in functie de numarul de salariati concediati.
Numarul salariilor compensatorii, cuantumul si eventuale criteriide acordare in functie de vechime sunt precizate in CCM aplicabile (unitate/ramura). In lipsa acestora se aplica CCMN, adica un salariu indiferent de vechime.
Unitatea nu poate invoca "imposibilitatile financiare", are obligatia respectarii legii.
consider ca este vorba de concediere colectiva, art 68(2) numarul salariilor se negociaza art80 alin(3) ccmun:)
eu din luna octombrie astept sa mi se acorde salariul compensatoriu la care am dreptul si firma invoca "imposibilitate financiare" ....sunt sigura ca o sa trebuiasca sa-mi iau gandul de la el...

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu constantin2408 constantin2408 se poate invoca art 5(1) din codul muncii-principii fundamentale,de catre un salariat ,ce nu a primit salariu compensatoriu,iar marea majoritate a colegilor ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva vs concedieri unul cate unul lauricafl lauricafl Buna ziua! Daca in CCM la nivel de unitate (ramura comert) este stipulat ca in cazul concedierilor colective se primesc 2 salarii compensatorii (care este ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala sau colectiva? meeri_m meeri_m Buna seara! Va rog, daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: lucrez (inca? ) la o societate care in momentul de fata mai are aproximativ ... (vezi toată discuția)