Buna ziua.Am si eu o intrebare legata de salariu compensatoriu.Am fost angajat la o statie PetromV in orasul meu.Ulterior statia s-a transformat in Petrom si ca urmare a acesteia s-au facut niste restructurari de personal,respectiv eu si inca o colega.Colega mea a primit un salariu compensatoriu,dar eu cand l-am sunat pe administrator mi-a spus ca trebuie sa fiu inscris la sindicat.Va rog sa imi spuneti daca salariul compensatoriu se da numai in caz ca esti inscris la sindicat.din cate am citit pe forum am inteles ca daca esti concediat din cauze dare nu tin de angajat,primesti salariu compensatoriu.Multumesc
nare nici o treaba cu sindicatul, incearca sa i explici administratorului ca este in interesul lui si al tau sa iti plateasca acel salar compensatoriu fara a mai ajunge in instanta. In instanta castigi sigur.
Petrom-ul are incheiat ccm la nivel de unitate .... Prevederile contractului colectiv de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii, indiferent de data angajării sau de afilierea lor la o organizaţie sindicală.
am uitat sa precizez ca PetromV este pe franciza...deci eu am lucrat la o firma al carei patron administra statia de benzinarie.eu nu sunt inscris la sindicat,nu sunt sindicalist Petrom (asa s-a exprimat administratorul statiei,seful meu) si ca de aceea nu pot beneficia de salariu compensatoriu.vreau sa stiu daca are dreptate.Sa stiu cum procedez mai departe.va multumesc
Ccm
12ana34
E posibil ca intr-o institutie din administratia publica sa existe contract colectiv de munca numai pentru salariatii din anumite directii? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)