Buna ziua.Am si eu o intrebare legata de salariu compensatoriu.Am fost angajat la o statie PetromV in orasul meu.Ulterior statia s-a transformat in Petrom si ca urmare a acesteia s-au facut niste restructurari de personal,respectiv eu si inca o colega.Colega mea a primit un salariu compensatoriu,dar eu cand l-am sunat pe administrator mi-a spus ca trebuie sa fiu inscris la sindicat.Va rog sa imi spuneti daca salariul compensatoriu se da numai in caz ca esti inscris la sindicat.din cate am citit pe forum am inteles ca daca esti concediat din cauze dare nu tin de angajat,primesti salariu compensatoriu.Multumesc
am revenit.am vorbit cu administratorul:slap:,i-am spus de lege...si normal ca m-a luat cu texte de genu ca nu e treaba unui avocat ce scrie in contract,ca nu sunt sindicalist si ca nu am dreptul la acei bani:rtfm:.unde pot sa intreb sigur daca am dreptul la acei bani
Potrivit contractului colectiv de munca incheiat la nivel national pentru perioada 2007-2010, aveti dreptul la cel putin un salariu compensatoriu.
Daca nu exista contract colectiv la nivel de unitate, in instanta se acorda un salariu compensatoriu, in baza CCM la nivel national.
patronu se crede in Italia anilor...
" nu apartii de " SINDICAT " "
prostii...
aveti dreptul la minim un salariu ... trebuie sa verificati si ramura in care se incadreaza firma ... si inca ceva: adresati cererea dvs. directorului ca reprezentat legal al firmei si nicidecum ca mosier pe plantatia lu' bunica-su', in caz ca este unic actionar cu atat mai bine ii spuneti ca-i faceti si plangere penala pentru abuz s.a. .
Potrivit art.9 din Legea nr.130/1996, prevederile contractului colectiv de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii din unitate, indiferent de data angajării sau de afilierea lor la o organizaţie sindicală din unitate.
Ccm
12ana34
E posibil ca intr-o institutie din administratia publica sa existe contract colectiv de munca numai pentru salariatii din anumite directii? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)