avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate cryptomyself

Activitate cryptomyself

Singura incompatibilitate intre membrii organelor alese, prevazuta in mod expres de legislatia actuala in materie de asociatii de proprietari, este cea din art. 12, sectiunea B - Obligatii, litera i) din Anexa la H.G. nr. 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari (M.O. nr. 43/18.01.2008), care stipuleaza ca „nu pot ocupa functii in comitetul executiv si in comisia de cenzori membri avand grade de rudenie, pana la gradul al 4-lea inclusiv”. Cu toate acestea, doresc sa stiu daca, eventual in baza altor acte normative sau principii de drept, pot fi considerate incompatibilitati si urmatoarele: un sot administrator de imobil, celalalt membru in comitetul executiv sau comisia de cenzori ai asociatiei de proprietari?
Cat de protejat de lege este un functionar public de executie impotriva unor eventuale tentative tendentioase ale sefilor ierarhici de a-l penaliza sau disponibiliza pentru neexercitarea atributiilor ce ii revin? Ce lege, daca exista, prevede irearhia responsabilitatilor in functia pubica? Cum se poate justifica un functionar public de executie ca si-a indeplinit atributiile ce ii revin, pe langa invocarea fisei postului, care nu prevede toate situatiile specifice ce apar in desfasurarea activitatii?
V-as ruga sa-mi raspundeti daca la ora actuala, in Romania, functionarii publici, de exemplu, din primarii, pot sa mai desfasoare si alta activitate din care sa obtina venit. Daca da, as dori sa stiu care este legea care permite acest lucru? Multumesc!