avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Activitate Ariadna30

Activitate Ariadna30

Buna ziua!
Daca victima unui accident rutier se afla momentan in incapacitate de a depune plangerea penala, pot parintii sa faca acest lucru in locul victimei?
Am mai scris zilele trecute despre acest subiect, doar ca intrebarea initiala era alta. Revenisem apoi cu aceasta intrebare, dar n-am mai primit raspuns. Imi cer scuze ca deschid un nou subiect, dar am nevoie de acest raspuns. Sunt doua saptamani de la accidentul rutier, starea de sanatate a nepotului meu (victima accidentului) este precara, nu poate vorbi, comunica oarecum doar prin semne si, din cate ne-au spus medicii, va sta in spital luni bune - nu stim care e prognosticul in privinta sanatatii ulterioare a victimei. Nepotul meu a implinit 18 ani in luna martie a acestui an; politistul care se ocupa de dosar le-a spus parintilor ca n-are sens sa depuna plangere penala, ca oricum intra automat in nulitate intrucat victima este majora si plangerea va trebui sa fie depusa de catre acesta. Stiu ca plangerea penala se depune in 60 de zile de la data accidentului (in cazul de fata). In cazul in care starea de sanatate a victimei nu se imbunatateste in acest interval si acesta nu este capabil sa depuna plangerea, care e procedura? In acest moment plangerea poate fi depusa de catre parinti sau ce trebuie sa facem?
Multumesc anticipat.
Buna ziua!
Sunt nevoita sa revin cu o intrebare.
N-am specificat in primul mesaj ca baiatul accidentat (nepotul) a implinit in martie 2010 18 ani; n-am crezut ca are vreo relevanta.
Parintii victimei au vorbit aseara cu politistul care se ocupa de dosar, iar acesta le-a spus ca pot face plangere penala, daca asta vor, dar ca aceasta (plangerea) va intra in nulitate automat intrucat victima e majora.
Este corecta aceasta informatie?
(Mentionez ca, chiar daca este major, tanarul se afla in ingrijirea parintilor). Le-a spus deasemenea ca victima va trebui sa faca aceasta plangere in maximum 60 de zile. In conditiile in care nepotul meu (victima accidentului rutier) este inca in stare grava si am inteles ca va sta luni bune in spital, in conditiile in care nu este in stare sa comunice (deci in imposibilitatea de a da declaratii, de a face plangere), cum stau lucrurile in ce priveste plangerea penala? Astazi abia a reusit sa articuleze un cuvant si, chiar daca evolutia lui va fi pozitiva, aceasta va fi de lunga durata (dupa cum au spus medicii care il ingrijesc).
Multumesc frumos pt. raspuns si sfaturile continute de acesta.
Buna dimineata!
Marti, 26 iullie 2010, nepotul meu a fost accidentat grav in timp ce traversa strada regulamentar (pe marcajul pietonal). Ieri a iesit din coma, dar starea lui e inca grava (multiple hematoame cerebrale, edem cerebral - un diagnostic si un pronostic clare nu avem in momentul de fata). Parintii victimei nu au depus inca o plangere penala contra celei care este responsabila de accident; vor face acest lucru intr-una din zilele urmatoare. Astazi au aflat ca politistul care se ocupa de dosar poate fi gasit doar intre orele 23.00 si 7.00, avand acest program toata saptamana. Ar dori sa afle ce contine procesul verbal incheiat la locul accidentului, acest lucru este posibil? Va rog sa-mi spuneti, in cateva cuvinte, care este procedura in aceste cazuri, care sunt pasii care trebuiesc urmati. Dovezile aflate la dosar in acest moment pot fi facute "pierdute" sau modificate? Intreb lucrul asta pt. ca autoarea acestui accident mai are unul la activ (produs in aceleasi conditii), soldat cu un mort, si n-a fost pedepsita; iar acum, circula multe zvonuri cum ca ar putea sa-si schimbe declaratia initiala, sa "cumpere" martorii care au vazut cum s-a derulat accidentul. Ce am putea face pt. a impiedica punerea in aplicare a acestor "demersuri"?
Va rog, daca se poate, as vrea sa primesc un raspuns avizat. Multumesc anticipat.