Buna ziua
Am fost astazi la ONRC si am luat un certificat constatator din care reiese ca in dosarul societatii sunt inscrise urmatoarele mentiuni referitoare la condamnari penale
ale comerciantului pentru fapte penale, punerea sub stare de interdictie,instituirea curatelei,declararea starii de insolventa sau de faliment conform art. 21 din legea 26/1990
In titlu scrie chiar lit.e si h din art 21 din legea 26/1990
Si mai scrie ca sentinta de dizolvare a fost data in 17/11/2008
si mai jos data dizolvarii 12.09.2008
Eu apar ca asociat cu 30%
mentionez ca este un SRL
Iar celalalt tip are 70 % si este si administrator
POATE CINEVA SA MI EXPLICE CE INSEAMNA ACEL ARTICOL DIN LEGE
INTREBAREA MEA ESTE DACA EU IN ACEASTA CALITATE DE ASOCIAT
POT FI TRAS LA RASPUNDERE IN CAZUL IN CARE FIRMA ARE DATORII LA STAT
am intrat acolo si acolo scrie ca este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990
dar banuiesc ca dupa dizolvare urmeaza lichidare de aceea am adus vorba
Dupa cit timp se lichideaza firmele adica dupa ce intra in dizolvare cit timp dureaza pina se termina tot?
E posibil sa fiu dat in judecata si sa nu fiu chemat?
Pai nu stiu daca poate sa faca o expertiza contabila lichidatorul din moment ce nu au fost depuse actele de bilant de sfirsit de an(exista posibilitatea sa faci o expertiza contabila fara acte?)
Si cum aflu numele lichidatorului?
Mentionez ca nu am fost contactat si instiinat niciodata cu privire la necesitatea prezentei mele in vreun proces(sau poate am fost contactat dar pe adresa firmei unde sunt privat de informatie)?
Nu nu am luat niciodata dividente si nici nu am semnat vreodata vreun act in firma.
Si nici nu am participat la vreo AGA(decit daca au semnat in numele meu in fals).
Multumesc pt raspunsuri.
Inca o intrebare daca reusesc sa il conving sa semneze o hirtie prin care sa recunoasca ca nu am participat la administrarea firmei ma voi putea scoate din culpa in eventualiatatea in care apare ea?
Buna ziua
In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le detineau fiecare(astfel detin 6 parti sociale din 20) ai avind amandoi si calitatea de administratori.In continuare am decis sa nu m ai continui cu ei si sa ma retrag insa nu m am retras si din acte pentru ca aveau niste datorii la mine banesti.Citiva ani societatea a mers bine avind si profit dar ulterior ei au divortat s au certat si societatea nu a mai mers unul dintr ei si anume sotul a preluat si partea sotiei din societate.In continuare nu a depus bilanturile de citiva ani la administratia financiara si acum firma este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990 si eu nu mai pot cesiona partilemele sociale celuilalt asociat(singurul ramas) plus din spusele lui nu a platit nici impozitele pe salarii pe 2 ani.
AS VREA SA STIU DACA IN ACEASTA SITUATIE CIND FIRMA ARE DATORII LA STAT EU CA ASOCIAT VOI FI TRAS LA RASPUNDERE(EU NICIODATA NEPARTICIPAND LA NICI O AGA SAU NESEMNAND NICI UN ACT DE A LUNGUL ACESTEI PERIOADE)???????