avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspunderea asociatului intr-un Srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspunderea asociatului intr-un Srl

Buna ziua
In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le detineau fiecare(astfel detin 6 parti sociale din 20) ai avind amandoi si calitatea de administratori.In continuare am decis sa nu m ai continui cu ei si sa ma retrag insa nu m am retras si din acte pentru ca aveau niste datorii la mine banesti.Citiva ani societatea a mers bine avind si profit dar ulterior ei au divortat s au certat si societatea nu a mai mers unul dintr ei si anume sotul a preluat si partea sotiei din societate.In continuare nu a depus bilanturile de citiva ani la administratia financiara si acum firma este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990 si eu nu mai pot cesiona partilemele sociale celuilalt asociat(singurul ramas) plus din spusele lui nu a platit nici impozitele pe salarii pe 2 ani.
AS VREA SA STIU DACA IN ACEASTA SITUATIE CIND FIRMA ARE DATORII LA STAT EU CA ASOCIAT VOI FI TRAS LA RASPUNDERE(EU NICIODATA NEPARTICIPAND LA NICI O AGA SAU NESEMNAND NICI UN ACT DE A LUNGUL ACESTEI PERIOADE)???????
Cel mai recent răspuns: crida , utilizator 12:40, 19 Aprilie 2010
Buna seara,
În mod normal sunt trasi la raspundere doar acei administratori-asociati care au efectuat acte de comert sau fraude in detrimentul firmei,sau a creditorilor firmei,bugetari sau comerciali.
Dar ,in afara raspunderii de a face ceva ilicit mai este si raspunderea pentru ,,a nu face ce trebuia sa faceti " adica omisiva ,a dvs.ca asociat , respectiv pentru a preintâmpina aceasta stare de lucruri .Daca demonstrati cu probe ca ati incercat sa va opuneti comiterii unor fraude firmei,dar nu ati reusit, puteti fi scos din culpa dvs. .
Dar acum mai pot face ceva pentru a scapa de eventuala culpa?
Sau care a r fi solutia? de a iesi din culpa?
Completez ca am fost plecat din tara in perioada1.06 2007 - 12.12 2008
Păi momentan nu cred că este cazul să vă gândiţi la culpă.Dacă va fi cazul, aduceţi dovezi în acest sens,că aţi fost plecat, respectiv că nu aţi participat la administrarea firmei.
O întrebare însă,dacă îmi permiteţi,dividende ati luat de la firmă ?
Nu nu am luat niciodata dividente si nici nu am semnat vreodata vreun act in firma.
Si nici nu am participat la vreo AGA(decit daca au semnat in numele meu in fals).
Multumesc pt raspunsuri.
Inca o intrebare daca reusesc sa il conving sa semneze o hirtie prin care sa recunoasca ca nu am participat la administrarea firmei ma voi putea scoate din culpa in eventualiatatea in care apare ea?

Alte discuții în legătură

Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, ... (vezi toată discuția)
Asociati srl in litigiu la tribunal & mandatul administratorului expirat pe durata procesului diana_2012 diana_2012 Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind ... (vezi toată discuția)
Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati alm alm Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 ... (vezi toată discuția)