avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:

Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, mostenitorii nu doresc preluarea societatii si vor dizolvarea acesteia. Partajul inca nu s-a efectuat.
Se poate depune cerere in baza art. 237 alin. 1 din legea 31/1990 pentru dizolvarea societatii? Daca da, cum se procedeaza?
Se mai impune redactarea hotararii aga de dizolvare a societatii de catre mostenitori?

Va multumesc anticipat!


Cu stima,
Ionita Florin
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Anca. , utilizator 16:07, 24 Decembrie 2016
Buna seara,

Revin tot eu cu lamuriri in privinta acestui subiect:
1. Daca in actul constitutiv este stipulat faptul ca societatea isi continua existenta cu mostenitorii, atunci se redacteaza hotarare aga de catre acestia, ei hotarand ce se intampla cu destinul firmei.
2. In cazul in care nu esti stipulat in actul constitutiv acest lucru, atunci se introduce actiune in instanta, urmand a hotari instanta dizolvarea societatii comerciale.

Cine ma poate ajuta cu mai multe detalii la pasul 2? :-/


Cu stima,
Ionita Florin
Intai se imparte masa succesorala si se stabilesc partile sociale ce revin mostenitorilor. Apoi se hotaraste dizolvarea societatii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
Gabriel Iliescu, Consilier juridic
Partajul inca nu s-a efectuat.

Avand in vedere cele mentionate varianta optima este o actiune bazata pe art 237 din L 31/1990
Dizolvare si numirea unui lichidator ....
Buna seara. As dori sa stiu daca in cadrul unei firme asociatul unic decedeaza, cum se poate suspenda activitatea pana la efectuarea succesiunii si de catre cine? Mostenitorii au acest drept? Multumesc.
cum se poate suspenda activitatea pana la efectuarea succesiunii si de catre cine? Mostenitorii au acest drept? Multumesc.

Nu se poate decat dupa intrarea mostenitorilor in firma

Alte discuții în legătură

Mostenitor asociat unic srl alin-m alin-m Am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in luna decembrie 2009 fiind asociat unic la un SRL. Eu si fratele meu suntem mostenitori conform Certificatului ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma Mamacita Mamacita Buna ziua, Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie ... (vezi toată discuția)
Administrator srl numit la finante ValentinIVI ValentinIVI Buna ziua. Sunt administratorul unei societati numit la finante prin act constatator(sper sa nu gresesc) si nu gasesc o posibilitate sa \" scap\" de asta. ... (vezi toată discuția)