Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:
Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, mostenitorii nu doresc preluarea societatii si vor dizolvarea acesteia. Partajul inca nu s-a efectuat.
Se poate depune cerere in baza art. 237 alin. 1 din legea 31/1990 pentru dizolvarea societatii? Daca da, cum se procedeaza?
Se mai impune redactarea hotararii aga de dizolvare a societatii de catre mostenitori?
Revin tot eu cu lamuriri in privinta acestui subiect:
1. Daca in actul constitutiv este stipulat faptul ca societatea isi continua existenta cu mostenitorii, atunci se redacteaza hotarare aga de catre acestia, ei hotarand ce se intampla cu destinul firmei.
2. In cazul in care nu esti stipulat in actul constitutiv acest lucru, atunci se introduce actiune in instanta, urmand a hotari instanta dizolvarea societatii comerciale.
Cine ma poate ajuta cu mai multe detalii la pasul 2? :-/
Buna seara. As dori sa stiu daca in cadrul unei firme asociatul unic decedeaza, cum se poate suspenda activitatea pana la efectuarea succesiunii si de catre cine? Mostenitorii au acest drept? Multumesc.
Lichidare firma
Mamacita
Buna ziua,
Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie ... (vezi toată discuția)