avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare firma

Buna ziua,
Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie sa o iau eu in calitate de persoana fizica in succesune pentru a putea face aceste demersuri de inchidere. In ce Lege este stipulat acest fapt?
Cel mai recent răspuns: Mamacita , utilizator 10:42, 2 Februarie 2011
Daca in actul constitutiv al societatii exista clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii puteti merge la Registrul Comertului cu certificatul de mostenitor, cu declaratii si preluati dvs firma. In caz contrar nu o puteti prelua, firma se va dizolva de drept.
Nu exista aceasta clauza, iar la Registrul Comertului sau la Administratia Financiara mi se spune ca trebuie sa o trec in succesiune ca sa o pot inchide. Am trimis deja o adresa in care spun ca vreau sa o inchid, la care am atasat actul de deces al tatalui meu in luna noiembrie si pana acum nu am primit nici un raspuns de la nici o autoritate. Cum se dizolva de drept?

Cum se dizolva de drept?

Conform art 237 din lege 31/1990 trebuie sa cereti instantei dizolvarea si numirea unui lichidator.
Lichidatorul va cere radierea societatii
Contactati un lichidator in vederea desfasurarii procedurii!
Cat costa toata afacerea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare pentru srl dizolvat de tribunalul bucuresti la cererea rc mihai0204 mihai0204 Buna ziua, În 2003 am înființat o societate (la care sunt unic acționar) pe care însă nu am folosit-o și pentru care nu am depus doar o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare art 235 bordeanu bordeanu In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)