Buna ziua,
Tatal meu era unic actionar la un S.R.L si a decedat in luna iulie 2010. Doresc sa inchid aceasta firma. Care este procedura si de ce este nevoie sa o iau eu in calitate de persoana fizica in succesune pentru a putea face aceste demersuri de inchidere. In ce Lege este stipulat acest fapt?
Daca in actul constitutiv al societatii exista clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii puteti merge la Registrul Comertului cu certificatul de mostenitor, cu declaratii si preluati dvs firma. In caz contrar nu o puteti prelua, firma se va dizolva de drept.
Nu exista aceasta clauza, iar la Registrul Comertului sau la Administratia Financiara mi se spune ca trebuie sa o trec in succesiune ca sa o pot inchide. Am trimis deja o adresa in care spun ca vreau sa o inchid, la care am atasat actul de deces al tatalui meu in luna noiembrie si pana acum nu am primit nici un raspuns de la nici o autoritate. Cum se dizolva de drept?
Conform art 237 din lege 31/1990 trebuie sa cereti instantei dizolvarea si numirea unui lichidator.
Lichidatorul va cere radierea societatii
Contactati un lichidator in vederea desfasurarii procedurii!
Dizolvare art 235
bordeanu
In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)