avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspunderea asociatului intr-un Srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspunderea asociatului intr-un Srl

Buna ziua
In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le detineau fiecare(astfel detin 6 parti sociale din 20) ai avind amandoi si calitatea de administratori.In continuare am decis sa nu m ai continui cu ei si sa ma retrag insa nu m am retras si din acte pentru ca aveau niste datorii la mine banesti.Citiva ani societatea a mers bine avind si profit dar ulterior ei au divortat s au certat si societatea nu a mai mers unul dintr ei si anume sotul a preluat si partea sotiei din societate.In continuare nu a depus bilanturile de citiva ani la administratia financiara si acum firma este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990 si eu nu mai pot cesiona partilemele sociale celuilalt asociat(singurul ramas) plus din spusele lui nu a platit nici impozitele pe salarii pe 2 ani.
AS VREA SA STIU DACA IN ACEASTA SITUATIE CIND FIRMA ARE DATORII LA STAT EU CA ASOCIAT VOI FI TRAS LA RASPUNDERE(EU NICIODATA NEPARTICIPAND LA NICI O AGA SAU NESEMNAND NICI UN ACT DE A LUNGUL ACESTEI PERIOADE)???????
Cel mai recent răspuns: crida , utilizator 12:40, 19 Aprilie 2010
am intrat acolo si acolo scrie ca este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990
dar banuiesc ca dupa dizolvare urmeaza lichidare de aceea am adus vorba
exista posibilitatea ca ea sa nu fie dizolvata din cauza unui proces pe rol?
O lichidare dureaza maxim 3 ani cu drept de prelungire de inca 2,cu aprobarea instantei.
Buna ziua,
Am si eu un caz: Firma X SRL, 2 asociati, A si B, doar A este si administrator (cf ORC). In decembrie 2008, asociatul B semneaza si stampileaza un contract cu Y, in 2009 face 2 plati catre firma Y, facturi emise in baza acelui contract (contract intre X si Y), dar nu plateste o a 3-a factura emisa de Y. Acum X este in insolventa, Y s-a inscris la masa credala cu factura nr.3 si penalitati, Tribunalul accepta aceasta creanta, dar X face recurs la Curtea de Apel invocand nulitatea contractului pe motiv ca nu a fost semnat de administratorul A al firmei, ci doar de asociatul B care nu e reprezentant legal. Poate fi considerat nul un contract semnat de un asociat, care s-a declarat reprezentant legal al firmei, desi nu este el administratorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, ... (vezi toată discuția)
Asociati srl in litigiu la tribunal & mandatul administratorului expirat pe durata procesului diana_2012 diana_2012 Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind ... (vezi toată discuția)
Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati alm alm Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 ... (vezi toată discuția)