avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Raspunderea asociatului intr-un Srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Raspunderea asociatului intr-un Srl

Buna ziua
In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le detineau fiecare(astfel detin 6 parti sociale din 20) ai avind amandoi si calitatea de administratori.In continuare am decis sa nu m ai continui cu ei si sa ma retrag insa nu m am retras si din acte pentru ca aveau niste datorii la mine banesti.Citiva ani societatea a mers bine avind si profit dar ulterior ei au divortat s au certat si societatea nu a mai mers unul dintr ei si anume sotul a preluat si partea sotiei din societate.In continuare nu a depus bilanturile de citiva ani la administratia financiara si acum firma este in dizolvare in baza art 237 din legea 31/1990 si eu nu mai pot cesiona partilemele sociale celuilalt asociat(singurul ramas) plus din spusele lui nu a platit nici impozitele pe salarii pe 2 ani.
AS VREA SA STIU DACA IN ACEASTA SITUATIE CIND FIRMA ARE DATORII LA STAT EU CA ASOCIAT VOI FI TRAS LA RASPUNDERE(EU NICIODATA NEPARTICIPAND LA NICI O AGA SAU NESEMNAND NICI UN ACT DE A LUNGUL ACESTEI PERIOADE)???????
Cel mai recent răspuns: crida , utilizator 12:40, 19 Aprilie 2010
Puteti incerca si varianta aceasta,doar in forma legalizata,adica la notar, desi faptele acestea le va putea dovedi şi lichidatorul in raportul ce-l va face ,sau printr-o eventuală expertiză contabilă.
Ca sa dau si o veste buna,rostul societatii cu raspundere limitata este tocmai acela ca asociatii sa raspunda in limita capitalului social. Numai in situatii exceptionale, se ajunge la raspunderea asociatului cu patrimoniul sau personal,mai exact atunci cand comit fraude in dauna firmei sau bancruta frauduloasa .
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Pai nu stiu daca poate sa faca o expertiza contabila lichidatorul din moment ce nu au fost depuse actele de bilant de sfirsit de an(exista posibilitatea sa faci o expertiza contabila fara acte?)
Si cum aflu numele lichidatorului?
Mentionez ca nu am fost contactat si instiinat niciodata cu privire la necesitatea prezentei mele in vreun proces(sau poate am fost contactat dar pe adresa firmei unde sunt privat de informatie)?
Expertiza nu o face lichidatorul,ci un expert contabil numit de instanţă .
Pai ati adus vorba doar de dizolvare,nu si de lichidare firmei,atata timp cat nu s-a trecut la lichidare ,nu este numit un lichidator.
Pentru a afla totusi ,dati pe www.onrc.ro,la dizolvări in baza legii 31/1990 şi acolo introduceti numele firmei.
Dupa cit timp se lichideaza firmele adica dupa ce intra in dizolvare cit timp dureaza pina se termina tot?
E posibil sa fiu dat in judecata si sa nu fiu chemat?

Alte discuții în legătură

Deces asociat unic - dizolvare societate comerciala CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Societate comerciala cu raspundere limitata - in urma decesului asociatului unic, ... (vezi toată discuția)
Asociati srl in litigiu la tribunal & mandatul administratorului expirat pe durata procesului diana_2012 diana_2012 Un SRL are trei asociati X, Y si Z (care era si administratorul sociatatii). X unul dintre asociatii SRL-ului a intentat proces celorlalti doi asociati dorind ... (vezi toată discuția)
Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati alm alm Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 ... (vezi toată discuția)