avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati

Cum se face o hotarare de repartizare a activelor ramase pentru etapa 2 in procedura dizolvarii si lichidarii simultane a unui srl fara activitate cu 2 asociati?
Cel mai recent răspuns: alm , utilizator 23:08, 25 August 2010
Daca sunteti un profesionist in insolventa - nu inteleg cum puteti pune o asemenea intrebare.
Daca nu sunteti - cititi Legea 85/2006 privind procedura insolventei si ulterior contactati un profesionist.
dumneavoastra ce sunteti?
vezi profil "consultant"
SRL fara activitate, deduc eu ca va referiti la un SRL care nu are decat capitalul social depus ( de exemplu 200 lei) si ca de la infiintare pana la momentul dizolvarii nu a desfasurat activitate.

Acest SRL va avea un activ de 200 lei (bani in banca) si un pasiv de 200 lei capital social subscris si virat de catre asociati (presupunem ca la acesti bani depusi in banca nu s-au incasat dobanzi si nu s-au platit comisioane).

Daca cei 2 asociati participa in mod egal la capitalul social, Hotararea de repartizare a activelor luata ca urmare a hotararii AGA privind
dizolvarea societatii conform art. 235 din Legea 31/1990 rep., cu lichidare simultana prin care s-a stabilit ca:
- In urma dizolvarii si lichidarii, activele ramase in societate vor fi preluate de catre asociati, conform cotelor de participare la capitalul social si nu se urmeaza procedura de lichidare, poate avea si urmatoarea forma:

HOTARAREA ADUNARII GENERALE A ASOCIATILOR SC ____________ SRL
cu sediul in ________________________,
capital social 200 lei

Subsemnatii:
X cu datele de identificare care detine 50% din capitalul social
si
y cu datele de identificare care detine 50% din capitalul social ,

intruniti in sedinta AGA din data de ____________, la sediul societatii, avand in vedere ORDINEA DE ZI , prezenta tuturor asociatilor reprezentand 100% din capitalul social subscris si varsat precum si prevederile legale si ale Actului constitutiv am hotarat cu unanimitate de voturi urmatoarele:

Art.1: Ca urmare a dizolvarii S.C.______________S.R.L. se hotaraste:
repartizarea activelor ramase in valoare de: 200 lei bani in banca , proportional cu
numarul de parti sociale detinute, respectiv cu cota de participare la beneficii si pierderi,
astfel:
asociatul X (50%): 100 lei
asociatul Y (50%) : 100 lei

Intocmit si semnat in 4 (patru) exemplare originale azi _____________.

ASOCIATI
NOTA:
Am presupus ca nu sunt pierderi din lichidare care sa diminueze activul initial al firmei.

NOTA:
Mai este nevoie si de un RAPORT DE REPARTIZARE ACTIVE semnat de actionari si de un expert contabil precum si de un bilant de lichidare (asa prevede Legea 31/1990 rep . si porcedura...)

CONCLUZIE:
In acest fel am inteles eu intrebarea dvs. , daca intrebarea are un substrat pe care eu nu l'am identificat , va rog, dezvaluiti-l !
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg contabile lichidare soc 2 asociati ionuca ionuca Va rog sa-mi spuneti daca este corecta repartizarea in urma lichidarii unui SRL cu 2 asociati: I. Activ ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana srl Eugenia04 Eugenia04 Buna seara Detin un SRL in care suntem 2 asociati si am decis sa inchidem firma, fara lichidator, neavand nici un fel de active si pasive (am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Radiere srl ela_ranete ela_ranete am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea? Cineva mi-a spus ori prin radire ori ... (vezi toată discuția)