avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radiere srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radiere srl

am o societate cu 2 asociati , a fost suspndatat timp de 2 anu iar acum ii expira suspendarea cum as putea scapa de ea?
Cineva mi-a spus ori prin radire ori prin vanzare?
Daca o radieze ce acte imi trebuie si cat ma costa ?
va multumesc
Alexander van gogh a scris:



În situaţia în care respectivul SRL are mai mulţi asociaţi, procedura de desfiinţare va avea loc în două etape – dizolvare şi radiere.

Pentru dizolvare se întocmeşte o cerere de înregistrare în original, hotărârea asociaţilor de efectuare concomitentă a dizolvării şi lichidării societăţii prin acordul unanim al asociaţilor de împărţire a activelor rămase, după plata creditorilor, între asociaţi, şi taxele legale menţionate mai sus, la cerere, se mai adaugă tariful de publicare a anunţului de dizolvare în Monitorul Oficial, partea a IV-a. O pagină de manuscris costă la MO 100 de lei.

Dosarul pentru radiere cuprinde cererea de radiere în original, certificatul de înregistrare şi anexele acestuia, toate originale, situaţia financiară de lichidare, hotărârea de repartizare a activelor, certificatul de la Fisc legat de datorii şi dovada plăţii taxelor şi tarifelor legale. Cererea de radiere se va depune după trecerea a 30 de zile de la data publicării hotărârii în Monitorul Oficial. Proiectul de repartizare al activelor trebuie să cuprindă descrierea detaliată şi datele de identificare ale activelor repartizate, în vederea transmiterii dreptului de proprietate. Situaţia financiară de lichidare va fi certificată de un lichidator.
Documente necesare pentru lichidarea societăţilor cu mai mulţi acţionari

Etapa de dizolvare

Cererea de înregistrare (original)

Hotărârea AGA prin care se ia act de dizolvarea societăţii şi numirea lichidatorului

Declaraţia lichidatorului că deţine această calitate (original)

Specimenele de semnătură ale lichidatorilor (original)

Dovada plăţii taxei de timbru judiciar, a timbrului judiciar şi a taxei de registru.


Etapa de radiere

Cerere de radiere (original)

Situaţia financiară de lichidare şi proiectul de repartizare al activului (copie)

Raportul lichidatorilor

Certificatul de înregistrare şi anexele sale

Certificat obţinut de la Fisc din care să rezulte că nu există datorii (copie)

Dovada plăţii taxei de timbru judiciar, a timbrului judiciar şi a taxei de registru
Scuze pt. postarea dubla..a fost fara intentie!#-o
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
Alexandru Cutean, Consilier juridic
Buna ziua,

Am si eu o intrebare: cum se transfera dreptul de proprietate al activelor?
Contabila cu care am discutat mi-a spus ca activele nu pot trece in proprietatea asociatilor ci trebuie organizata licitatie publica pentru vanzarea lor.
In alta parte am citit ca trebuie achitat TVA pentru valoarea activelor transferate.
M-am uitat pe site-ul ONRC dar nu am gasit mai multe detalii, sunt curioasa daca are cineva informatii mai precise.

Multumesc.
Buna.
Am o societate cu asociat unic, infiintata in 2003, fara activitate de vreo 2 ani, declaratii depuse la fisc - la timp, nu are datorii la buget; balanta de verificare la aprilie 2009 contine capital social 200 lei, pierdere din ani precedenti, tva de recuperat (o suma infima - nu se doreste recuperare), aport asociat. Asociatul unic (are si calitate de administrator) doreste dizolvarea si radierea societatii. Mentionez ca nu s-a facut recodificarea (daca are vreo importanta).
M-am documentat oarecum pe internet asupra pasilor ce trebuiesc urmati, dar tot nu-mi este suficient de clar pt ca am intalnit opinii divergente: este obligatorie numirea unui lichidator, in acest caz?
Inteleg ca se poate intocmi o decizie a asociatului unic in care se specifica ca acesta doreste modificarea actului constitutiv in vederea dizolvarii si radierii societatii si tot acolo sa se precizeze ca asociatul unic nu doreste recuperarea sumelor puse la dispozitia societatii ca si creditare. Este bine asa?

Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Va doresc mult bine.
Am si eu o nelamurire? in 2004 am infiintat un SRL (3 asociati parti egale) dar n-am avut niciodata activitate. Am rupt legatura cu ei in urma cu vreo 3ani. Actele au ramas la unul dintre asociati dar nu putea face nimic pt ca nu nimic fara acordul celorlalti. Sediul social este la asociatul respectiv. cum as putea sa ies din acea societate daca, nu pot sa mai iau legatura cu ceilalti asociati?
sorinnel_25 a scris:

Am si eu o nelamurire? in 2004 am infiintat un SRL (3 asociati parti egale) dar n-am avut niciodata activitate. Am rupt legatura cu ei in urma cu vreo 3ani. Actele au ramas la unul dintre asociati dar nu putea face nimic pt ca nu nimic fara acordul celorlalti. Sediul social este la asociatul respectiv. cum as putea sa ies din acea societate daca, nu pot sa mai iau legatura cu ceilalti asociati?



In lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim al celorlalti asociati (prin hotarare AGA), asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, care va determina si drepturile ce i se cuvin.
Incercati sa ii contactati pe ceilalti doi asociati, iar daca acest lucru nu este posibil, formulati o cerere adresata instantei, motivati decizia de retragere, apoi mergeti cu sentinta pentru a fi inscrisa la ORC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Plec din tara. ce fac cu firma? mishums mishums Buna ziua. Vreau sa plec din tara pentru o perioada nedeterminata, si sunt administratorul unei firme. Nu are angajat. Are datorii si de recuperat bani. Care ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate comerciala MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , In anul 2008 am infiintat impreuna cu sotia o societate comerciala dar in anul 2009 am fost nevoiti sa-i suspendam activitatea datorita ... (vezi toată discuția)