avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Activitate emenem

Activitate emenem

rationamentul este cam invers. Firma B iese in dezavantaj, intrucat are un cost suplimentar de 24 lei (TVA) pe care A ii transfera de la B catre stat.
av.corduneanu.daniel a scris:

Nu se plateste taxa de timbru si nici timbru judiciar.Daca solicitati suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare trebuie sa platiti o cautiune de 10 la suta din valoarea acordata prin hotarare.

Multumesc de raspuns. Clar si la obiect =D>
Doresc sa depun in instanta o contestatie la executare si ma intereseaza care e taxa de timbru si eventual alte taxe ce trebuie platite. E vorba de un PV contraventional necomunicat in termen de o luna pentru care solicit constatarea prescriptiei.

Mentionez ca impotriva acestui PV am depus plangere contraventionala in termenul de 15 zile de la intocmire, pe baza serie si numarului din dovada retinerii permisului (neavand PV intrucat nu l-am semnat si nu mi-a fost comunicat). Plangerea a fost respinsa si la recurs. Primul termen a fost la mai mult de o luna de la intocmirea PV, deci nu s-ar putea considera ca am luat la cunostinta de PV in timpul procesului.

Multumesc.
vio_rogojan a scris:

Fara procesul verbal nu puteti depune plangerea intrucat vi se va respinge ca inadmisibila . Procesul verbal trebuie sa il primiti prin posta in cel mult o luna de zile de la intocmire , altfel executarea sanctiunii se prescrie . Mai poate fi comunicat si prin afisare la domiciliu .

Plangerea se poate depune folosind seria si numarul PV trecute in dovada retinerii permisului. Mentionati in plangere ca nu ati primit inca PV.
Totusi legea e clara. Necomunicarea PV in termen de o luna de la intocmire atrage prescriptia sanctiunilor contraventionale.
Ce nu stiu este cui ma adresez (instantei sau mai intai politiei) si daca imi trebuie PV. In mod normal nu ar trebui sa am nevoie de PV pentru ca tocmai asta reclam, necomunicarea lui.
In mai 2009 mi s-a intocmit pv cu amenda si retinere permis in vederea suspendarii pe 90 zile pentru viteza in afara localitatii. Nefiind deacord cu constatarea echipajului nu am semnat PV. Dupa 10 zile, neintrand in posesia PV am depus plangere la judecatorie (cu seria si numarul PV de pe dovada) pe motiv ca nu aveam viteza mentionata de echipaj si pe baza grefei am reintrat in posesia permisului. PV nu mi-a fost comunicat nici la 2 luni de zile cand a fost primul termen, motiv din care am specificat la dosar ca solicit sa se constate prescriptia sanctiunilor contraventionale. Raspunsul la aceasta solicitare a fost:
".. instanta apreciaza ca in acest cadru procesual, astfel cum a fost trasat de catre petent, respectiv plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de contraventie, nu se poate pune in discutie prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale, pentru acest aspect petentul avand la dispozitie o alta cale procesuala de urmat, in cadrul careia sa-i fie asigurat si intimatului dreptul de a formula aparari."
Solutionarea data de judecatorie mi-a fost defavorabila, am facut recurs, care la randu-i s-a solutionat defavorabil. PV nu l-am primit nici acum.
Acum sunt in termenul de 15 zile de la comunicarea deciziei irevocabile in care trebuie sa prezint permisul la politie.

Intrebarea mea este unde ar fi cel mai bine sa solicit constatarea prescriptiei si pe baza caror documente? Depun o cerere la politia de judet de care tine agentul care a intocmit PV? Sau nu are rost si depun direct la instanta de care apartin?
Daca am nevoie neaparat de PV ar trebui sa trimit o cerere catre comandant sa-mi comunice PV.
Intrebarea secundara este daca pe baza noii plangeri pe care as depune-o in instanta pot sa cer permisul de la politie sau nu mai este necesar sa il prezint in termenul de 15 zile?