avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis pt neacordare de prioritate pietonilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis pt neacordare de prioritate pietonilor

Am fost oprit de un echipaj de politie pe raza judetului Ilfov (Voluntari) deoarece agentului i s.a parut ca nu am acordat prioritate pietonilor la trecerea 'pe zebra'....Acesta m.a oprit , mi.a cerut buletinul,talonul si permisul de conducere iar dupa ce eu i le.am inmanat acesta mi.a spus de ce m.a oprit. Am dorit sa vad filmarea prin care poate el sa dovedeasca el acest lucru dar agentul mi.a spus ca el este acea dovada prin faptul ca m.a vazut!!! Am refuzat sa semnez procesul verbal intocmit de acesta. Precizez ca am fost cu un prieten in masina si ca am acordat prioritate pietonilor.

In cele 2 randuri in care eu pot spune daca sunt sau nu de accord le.am cerut sa scrie : "am acordat prioritate.nu sunt de acord cu ceea ce a vazut domnul politist" , iar acesta mi.a reprosat ca de ce il fac chior.

Ce pot face in cazul acesta?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emenem , utilizator 21:45, 22 Aprilie 2010
In termen de 15 zile de la intocmirea procesului-verbal de contraventie puteti formula plangere pentru anularea procesului-verbal, mai ales ca aveti un martor care sa va sustina plangerea.
Cu un certificat de grefa puteti obtine prelungirea dovezii de circulatie pana la finalizarea procesului.
Pot depunde contestatie chiar daca nu am procesul verbal?(fiindca nu l.am semnat...nu l.am primit). Dar am numarul si seria procesului verbal. Cred ca o sa dureze pana il vor trimite cei din Ilfov pana in Bucuresti.
~ Conținut șters la cerere ~
dar mie o sa imi expire dovada cu care puteam sa circul 15 zile...asta ar fi problema :)..
In termen de 15 zile de la primirea la domiciliu,puteti formula contestatie impotriva procesului verbal,la judecatoria competenta teritorial.
Puteti solicita de la politie fotografia de la locul faptei.
Verificati daca procesul verbal este corect completat si daca sunt completate toate rubricile din formular pentru aputea ulterior sa constatati daca sunt aplicabile motivele de nulitate prev.de art.16 si 17 din UG nr.2/2001

Alte discuții în legătură

Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate la trecerea de pietoni iuli_eva iuli_eva am fost oprit in trafic de un politai acesta a zis ca am fost filmat de radar ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni nu mi sa facut nici o dovada ... (vezi toată discuția)