avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate Brokeru22

Activitate Brokeru22

In cadrul unui serviciu de ambulanta exista 2 compartimente: un compartiment de urgenta si un compartiment de transport. In fiecare din cele doua compartimente personalul este evidentiat distinct.
Personalul din compartimentul transport nu poate lucra pe cel de urgenta si invers, decat daca se schimba prin act aditional compartimentul.
Daca o persoana este pusa sa lucreze in compartimentul de transport si nu i-a fost modificat contractul de munca, in contract a ramas tot compartimentul de urgenta, felul muncii se schimba, chiar si sporul, este incalcata vreo prevedere din Codul Muncii? Daca da care este sanctiunea?
Va multumesc.
Buna seara.
O persoana angajata la data de 01.08.2015 ca sofer 1, la data de 01.08.2016 indeplineste conditia de promovare la functia urmatoare.
Art 26, alin. 5, din Legea 284/2010 spune ca promovarea in trepte si grade profesionale se face din 3 in 3 ani.
Acest angajat poate promova la un an de la angajare, el indeplineste conditiile de promovare, sau trebuie sa astepte 3 ani de la angajare?

Alin. 5 face referire la trepte si grade, promovarea se face de la o functie la alta.
Răspuns la discuția Functie de conducere studii SSD
Multumesc pentru raspuns.
Am apelat la forumul acesta pt a primi lamuriri pentru a putea intelege cat mai bine aceasta problema.
Nu intotdeauna ce spune o persoana dintr-un minister este si in conformitate cu prevederile legale...am patit deja ...primind raspunsuri diferite de la aceasi persoana, pentru o situatie identica, fata de aceasi functie, in anul 2015 un raspuns, in 2016 un raspuns exact invers.
Din punctul meu de vedere este o mare prostie in legislatia aceasta.
SI nu inteleg de ce in ordin au prevazut cerinte de studii SSD, PL si M, cand in lege ii obliga pe cei in functie cu astfel de studii, ca in termen de 5 ani sa isi completeze studiile.

In situatia in care o sa primim la concurs persoane cu studii SSD, PL sau M, ei mai sunt obligati sa isi completeze studiile?
Din cate stiu eu (sper sa nu ma insel) un ordin nu poate adauga la lege sau modifica prevederile din lege.

Cred ca intelegeti nelamurirea mea.

Inca o data va multumesc si va doresc duminica placuta.
Răspuns la discuția Functie de conducere studii SSD
Serviciul de medicina legala din fiecare judet este condus de un medic legist sef, potrivit art 9 din Hotararea 774/2000.
Institutele de medicina legala din centrele universitare sunt conduse de un director, art. 7 alin. 2 din H 774.
In anexa III din legea 284/2010 se regaseste pozitia de medic sef-pt exemplul dat de dvs.

Sef serviciu de la pozitia nr. 7, precum si cea de sef birou de la nr 8 din anexa nr III sunt functii administrative (acesta este si punctul de vedere al Ministerului).

In legea 284/2010, art. 15 alin. 4, se prevede ca pers ce nu au studii ”S” , la data intrarii in vigoare a legii, au o perioada tranzitorie de 5 ani sa isi completeze studiile, ori aceasta situatie nu poate fi aplicata in exemplul dat de dvs, deoarece orice medic sef serviciu are studii S...nu exista alta posibilitate.

Va rog sa aveti in vedere ca functiile de la poz. 7 si 8 sunt administrative, si in aceasta situatie se poate da un alt raspuns?

Am ridicat aceste probleme deoarece ministerul a cerut mutarea pe un post de executie a persoanei in cauza.

In toate anexele din lege, la pozitia de sef birou sau sef serviciu sunt cerinte de studii ”S”.

Va multumesc mult.


Potrivit Legii nr. 284/2010, Anexa nr. III, Cap. I, pct. 1, Alte functii de coducere, pct. 7 -”Sef serviciu” exista conditie necesara de studii ”S”-superioare.

Potrivit criteriilor ( date in baza art 11, alin 2 din Anexa III de mai sus) din OMS 1470/2011, CAP. VIII, pct 15, poti ocupa o functie de sef serviciu si cu studii ”SSD”, ”PL” sau ”M”.

In legea 284/2010, art. 15 alin. 4, se prevede ca pers ce nu au studii ”S” , la data intrarii in vigoare a legii, au o perioada tranzitorie de 5 ani sa isi completeze studiile.

Avand in vedere cele de mai sus:

1. Dupa publicarea Legii nr. 284/2010 se putea/poate numi in functie de sef serviciu o persoana ce nu are studii ”S”, dar indeplineste conditiile din Ordinul 1470/2011(SSD, PL, M), tinand cont ca legea prevede ca doar persoanele aflate in functie la aparitia legii beneficiaza de cei 5 ani ?

2. Un sef serviciu, post ocupat prin concurs in 2008, cu nivel de studii SSD, mai poate ocupa functia si in viitor, sau trebuie sa il incadram pe o functie de executie?

3. In situatia in care scoatem la concurs in viitor o functie de acest gen, se pot inscrie la concurs doar cei cu nivelul studiilor ”S” ?
Multumesc pt raspuns.
O duminica frumoasa.
Exact asa am facut.
S-a facut numirea in baza art 25 din Lg 284/2010.
Am avut corpul de control din minister si ni s-a spus ca trebuia sa suspendam CIM celui numit temporar pe functia de conducere.
Nu au vrut sa inteleaga ca nu avem baza legala pt suspendare CIM.
Noi am incercat o varianta, sa respectam masura dispusa de corpul de control, si am suspendat CIM pe art 54, la cerere angajat pt interes personal, si cand am vrut sa introducem in revisal noul contract pe perioada determinata ...eroare.
Acum o sa revenim la situatia anterioara si o sa le spunem ca nu putem suspenda CIM.
Multumesc mult pt informatii.
In ce baza suspendam CIM-ul? Singura posibilitate ar fi art 54 din CM, cel putin eu nu vad alta solutie.
Multumesc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Contractul de administrare, in legislatia sanitara, este prevazut doar pentru anumite functii, pt cea de sef birou/sef serviciu nu este prevazut.
Putem incheia un astfel de contract daca nu este prevazuta aceasta posibilitate in lege?
De ex se spune in Legea 95/2006 ca in cazul ocuparii unei functii din comitet director CIM se suspenda si se incheie contract de administrare, dar pt functia in discutie nu este prevazuta aceasta posibilitate.

Si in situatia data ce este de facut? CIM-ul nedeterminat nu il putem inceta.
In aceasta situatie se mai impune suspendarea primului contract?
Daca nu suspendam contractul nedeterminat cum putem angaja temporar o alta persoana cat titularul indeplineste o functie de conducere?
Va multumesc.