avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate marcelap

Activitate marcelap

Carnetul de munca l-am recuperat cu greu de la angajator inainte ca acesta sa dispara. Dati-mi un sfat, va rog. Ce pot sa fac pentru a-mi rezolva situatia?
Buna Ziua.
Am lucrat la un SRL cu contract de munca inregistrat la ITM Bucuresti intre anii 1997-2004. Nu mi s-au facut inscrierile in Cartea de Munca si nu am adeverinta. Firma s-a desfiintat iar patronul nu mai este in tara. Ce pot face pentru ca anii lucrati sa ii pot folosi la stabilirea pensiei?
Mentionez ca am Contractul de Munca nu nr de inregistrare de la ITM. Ar trebui sa dau in judecata ITM-ul?
Multumesc

Marcela Petre
Aceleasi probleme le-am discutat si tocat marunt la dep RU unde sunt angajata si nu am ajuns la nici o concluzie. Problema mare este ca raspunderea pica pe umerii celor din dep RU care nu au nici o modalitate de a iesi din acest cerc vicios. Angajatorul imi cere sa constat incetarea CIM-ului, dar daca vor fi probleme ulterioare cu procese, tot eu trebuie sa raspund! Care e solutia domnilor legiuito
Multumesc pentru raspuns. Pentru mine situatia nu este clara. Eu trebuie sa apar interesele ANGAJATORULUI si sa ma asigur pe toate caile ca nu vom fi tarati in procese interminabile, de aceea raspunderea mea este foarte mare si chiar nu stiu ce pozitie sa iau. Nu am pregatire de jurist si nu stiu cit de mult se poate interpreta situatia. Oricum va multumesc inca odata pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns. Exista vreo posibilitate sa fim dat in judecata noi ca si angajator, de o persoana care are stagiu de cotizare de cel puţin 15 ani în zona I de expunere la radiaţii sau de 17 ani în zona II si care nu doreste sa iasa la pensie? Cum putem "obliga" o astfel de persoana sa isi depuna dosarul de pensionare fara consecinte legale negative asupra angajatorului. Mi se pare ca legea este un pic neclara si interpretabila
Buna Ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pentru asiguratii care lucreaza in conditii speciale conf. legii 19/2000art. 20 lit.b, cu un stagiu mini de cotizare de 15 ani, care este VARSTA STANDARD DE PENSIONARE conform legii 49/2010 art. IV alin. 1? Cand poate angajatorul sa ii oblige sa isi depuna dosarul de pensionare, sau sa le depuna dosarul de pensionare? Multumesc anticipat pentru raspuns. Lucrez in domeniu si mi se pare neclara legea 49 in cazul conditiilor speciale.