avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate diotima

Activitate diotima

Răspuns la discuția alocatie monoparentala
buna ziua! sunt divortata de 3 ani si am un copil incredintat spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila. nu am primit niciodata pensie alimentara. in urma cu un an am intrat in somaj si deoarece m-am incadrat in conditiile legale de acordare a alocatiei monoparentale am depus dosarul la primaria orasului de domiciliu. timp de un an am primit alocatie monoparentala. acum nu lucrez, domiciliul il am in acelasi oras, dar imi definitivez studiile in bucuresti, drept urmare sunt plecata la Bucuresti 2-3 saptamani pe luna. merg la 2 saptamani acasa, ma ajuta mama cu cresterea copilului, nu ii lipseste nimic material, are o ingrijire impecabila. pentru ca nu am putut ajunge personal la reinnoirea dosarului, i-am factut mamei o imputernicire notariala pentru a depune actele si a semna in numele meu. doamna de la protectia sociala a refuzat sa il primeasca invocand motivul ca trebuie sa faca ancheta sociala sa vada daca eu, mama copilului, locuiesc cu copilul desi in buletin se vedea clar ca am domiciliul mentionat. spuneti-mi, va rog, daca refuzul de primire al dosarului se incadreaza in termenii legali. multumesc!
Art. 7. - (1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi sau, cu încuviinţarea autorităţii tutelare, de tutore. Dacă părinţii nu se înţeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.
(2) Când cererea de schimbare a numelui minorului este făcută de către unul dintre părinţi, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică. Acordul nu este necesar în cazul în care celălalt părinte este pus sub interdicţie ori este declarat judecătoreşte dispărut sau decăzut din drepturile părinteşti.

Mi se pare ca articolele de sus stau unul la antipodul celuilalt. Ce as putea intelege din ele? Nu se pliaza in totalitate problemei mele, pentru ca tatal natural e ca si "disparut". Mi se pare nepotrivit ca un copil sa fie obligat sa poarte numele unei persoane care nu are nicio legatura cu cresterea si educarea lui. Multumesc!
Dar in situatia in care nu am mai niciun contact cu tatal, nu stiu nimic de existenta lui de trei ani, nu mai locuieste la adresa de pe buletin. ce pot face? Va rog, daca puteti sa imi detaliati calea administrativa mentionata mai sus. Multumesc!
Sunt divortata de trei ani. Am un copil minor care mi-a fost incredintat spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila. Copilul practic nu isi cunoaste tatal. Prezenta lui este inexistenta in viata copilului si nu ii plateste pensie alimentara. Mentionez ca nu stiu nimic de existenta tatalui natural, la procesul de divort a fost reprezentat de un avocat. As putea schimba numele copilului trecandu-l pe numele meu actual?