avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot schimba numele copilului meu dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot schimba numele copilului meu dupa divort?

Sunt divortata de trei ani. Am un copil minor care mi-a fost incredintat spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila. Copilul practic nu isi cunoaste tatal. Prezenta lui este inexistenta in viata copilului si nu ii plateste pensie alimentara. Mentionez ca nu stiu nimic de existenta tatalui natural, la procesul de divort a fost reprezentat de un avocat. As putea schimba numele copilului trecandu-l pe numele meu actual?
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 19:16, 22 Aprilie 2010
doar cu acordul tatalui
pe cale administrativa puteti face acest lucru.
catalin ciobanu a scris:

pe cale administrativa puteti face acest lucru.

adevarat, dar cu acordul tatalui
Dar in situatia in care nu am mai niciun contact cu tatal, nu stiu nimic de existenta lui de trei ani, nu mai locuieste la adresa de pe buletin. ce pot face? Va rog, daca puteti sa imi detaliati calea administrativa mentionata mai sus. Multumesc!
fara acordul tatalui nu veti reusi pe cale administrativa.. va duceti la starea civila in localitatea de domiciliu si solicitati de acolo care e procedura. veti vedea ca este necesar in mod expres acordul tatalui.. fara acela nu se poate face nimic.. daor copilul cand va fi major il poate schimba pe cale administrativa fara sa mai fie nevoie de acordul parintilor dar va avea nevoie de un motiv serios

Alte discuții în legătură

As vrea sa stiu cum pot schimba numele copilului,dupa divort. dilaira dilaira mentionez ca am divortat acum 9 ani,nu mi s-a platit pensie alimentara,copilul este in custodia mea,are 11 ani si actualul sot vrea sa-i dea numele lui.daca ma ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al copilului dupa divort ????? lery lery am divortat acum 2 ani si am un copil minor care mi-a fost incredintat pentru crestere si educare,sentinta este definitiva si irevocabila,acum m-am recasatorit ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)