Sunt divortata de trei ani. Am un copil minor care mi-a fost incredintat spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila. Copilul practic nu isi cunoaste tatal. Prezenta lui este inexistenta in viata copilului si nu ii plateste pensie alimentara. Mentionez ca nu stiu nimic de existenta tatalui natural, la procesul de divort a fost reprezentat de un avocat. As putea schimba numele copilului trecandu-l pe numele meu actual?
Dar in situatia in care nu am mai niciun contact cu tatal, nu stiu nimic de existenta lui de trei ani, nu mai locuieste la adresa de pe buletin. ce pot face? Va rog, daca puteti sa imi detaliati calea administrativa mentionata mai sus. Multumesc!
fara acordul tatalui nu veti reusi pe cale administrativa.. va duceti la starea civila in localitatea de domiciliu si solicitati de acolo care e procedura. veti vedea ca este necesar in mod expres acordul tatalui.. fara acela nu se poate face nimic.. daor copilul cand va fi major il poate schimba pe cale administrativa fara sa mai fie nevoie de acordul parintilor dar va avea nevoie de un motiv serios