avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate jean.cristian

Activitate jean.cristian

Deci trebuie sa dau banii inapoi!
Am castigat la fond si s-au virat in cont drepturile salariale.

Ora estimata: 09:00
Complet: civil-LM4 amânări
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia tardivităţii cererii în constatarea nulităţii grilelor de salarizare invocată de pârâta ........ şi în consecinţă respinge, ca tardivă, cererea formulată de reclamanţii: ........ privind constatarea nulităţii absolute a grilei de salarizare denumită Anexa 1.1 la Contractul Colectiv de muncă la nivel de unitate astfel cum a fost modificat prin acte adiţionale,valabil pe perioada 2004-23.02.2011 . Admite în parte acţiunea precizată formulată de reclamanţii:........în contradictoriu cu pârâta .......... şi în consecinţă: Obligă pârâta ........., la plata către fiecare reclamant a diferenţelor dintre salariile compensatorii cuvenite şi salariile compensatorii efectiv plătite, în perioada decembrie 2009-iunie 2011 ,în cuantum net, conform tabelului de mai jos : Nr. marcă Nume salariat Suma netă cuvenită ........... Obligă pârâta ...........să vireze la bugetul de stat contribuţiile aferente drepturilor acordate prin prezenta hotărâre. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a cheltuielilor de judecată în sumă de 900 lei . Definitivă şi executorie de drept. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică , astăzi , 22.10.2013 . Preşedinte , Asistenţi Judiciari ,
Document: Hotarâre ...........


Dar instant a admis recursul,si sunt somat sa dau banii inapoi.Ce mai e de facut??


Ora estimata: 12:00
Complet: R2 (C8) amânări
Tip solutie: Admis recurs
Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind plata diferenţei salarii compensatorii. Menţine celelalte dispoziţii. Ia act că recurenta nu solicită cheltuieli de judecată. Irevocabilă.
Document: Hotarâre





Contractul de munca a incetat la 31/12/2009,prin acordul partilor,asa zisa disponibilizare,iar societatea imi plateste la CJ DE PENSII contributiile, la salariul minim pe economie.Ma pot angaja numai pe baza unui contract de munca,chiar part time,fara sa ridic de la CJPensii cartea de munca?Deci sa incheie noul angajator un alt contract cu casa de pensii pt cumularea contributiei,iar cotributia de la vechiul angajator sa continuie?