avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate hestia.dcn

Activitate hestia.dcn

Nu are nimeni nici o parere ???!!!
nu gasesc obligatiile angajatorului in cazul concedierii individuale, peste tot se vorbeste de concedierea colectiva.

Daca ar fi sa fac pe avocatul diavolului as invoca urmatoarele aspecte :
- l-am concediat pe X ca nu mai am nevoie de el, iar sarcinile acestuia le-am impartit celorlati directori si astfel au scazut cheltuielile cu personalul;

- concedierea a fost efectiva, intrucat postul acestuia nu se mai regaseste in noua organigrama a societatii;

..........................

Intrebare :
1. este valabila decizia C.A. in urma careia au emis decizia mea de concediere, fara sa aiba in prealabil aprobare AGA ????..... care cu siguranta nu exista si nici nu o pot fabrica peste noapte intrucat ne raportam la o societate deschisa si cotata la bursa, unde convocatorul este obligatoriu.


2. intrucat au sindicat, era normal sa fie purtate discutii si cu sindicatul. Nici nu stiu daca aceste discutii au existat sau nu. Daca liderul de sindicat este bun prieten cu directorul general, eventuala corespondenta dintre parti se poate fabrica sau are vreun anumit regim ?

Ce alte aspecte ar mai putea fi invocate ?
In primul rand va multumesc pentru sfaturile oferite.

Cu siguranta contest decizia,ca vreau neaparat parerea instantei de judecata. Oricum, de pierdut..... nu mai am ce pierde, dar nici nu pot sa accept si sa ma impac cu bataia asta de joc din partea angajatorului si cu maniera in care m-au pus pe liber.
Lecturand codul muncii se pare ca nu prea am ce contesta, cu exceptia termenului de preaviz, care este obligatoriu si de care nu am beneficiat intrucat angajatorul s-a grabit sa il plateasca.
in rest ........ destul de greu ....pe urmatoarele considerente :

- la mine a fost o concediere individuala si nu colectiva, in consecinta nu erau obligati sa-mi puna la dispozitie alt loc de munca conform pregatirii profesionale;
- o sa-mi fie greu sa dovedesc ca nu a fost o cauza reala si serioasa, deoarece ei nu au angajat pe altcineva in locul meu sau pe alta functie si sa preia atributiile mele. Toate serviciile mele din cadrul directiei comerciale le-au impartit la ceilalti directori............ si o sa invoce reorganizarea activitatii angajatorului in scopul eficientizarii activitatii. Ma intreb, cum poate un director economic, care are treaba lui si cifrele lui si care nu a avut niciodata treaba cu partea comerciala, sa preia ofertarea, contractarea, etc.... o parte din serviciul meu, dar asta probabil nu are relevanta...

- am fost angajat cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata si nu cu contract de mandat. Doar directorul general are incheiat contract de mandat;

- m-am documentat putin ce anume pot cere, respectiv reintegrare, salarii etc., dar mai intai trebuie sa obtin anularea deciziei ca nelegala si netemeinica, iar pentru asta am nevoie de motive

- este normal sa nu beneficiez de preaviz pe motivul ca l-au platit ????? nu pot accepta asta nici cum dar trebuie sa argumentez. Nu a existat nici o corespondenta intre parti ..... NIMIC....In prima zi de serviciu dupa concediu......AFARA.....Nu trebuia ca in data de 14.04.2010 sa-mi inmaneze o hartie prin care sa-mi aduca la cunostinta data de la care incepe sa curga preavizul si apoi decizia cu art.65 alin1 ??? Ca de altfel........... preavizul oricum trebuia sa mi-l plateasca, sa stau la serviciul 4 ore si sa fiu platita 8 ore.

- pana la urma preavizul este sau nu obligatoriu ? sau ramane la aprecierea angajatorului.
Nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca are rost sau nu sa contest decizia de concediere individuala si ce motive as putea sa invoc???
Lucrurile au stat in felul urmator:
Am fost director comercial de cca 3 ani la un S.A. si toate au fost bune si frumoase pana ce directorul general a primit marea misiune din parte actionarului majoritar sa “scape de mine rapid”. In urma unor discutii aprinse pe teme profesionale, mi-am intocmit cererea de concediu care mi-a fost aprobata incepanad cu 1 martie 2010 si am cuprins acolo tot concediul neefectuat.
Astfel, prima zi de munca a fost 14.04.2010, cand am avut o surpriza tare neplacuta ………….respectiv avusese loc o sedinta de C.A . spre sfarsitul lunii martie 2010 cand au hotarat desfiintarea postului de director comercial. Directia pe care o conduceam era impartita pe servicii si raspundeam de 90 de persoane. Aceste servicii au fost impartite si atribuite in subordinea celorlalti directori ai societatii, conform unei organigrame care circula prin firma si valabila incepand cu 01.04.2010.
In data de 14.04.2010 mi-au spus sa-mi predau rapid biroul, sa-mi fac lichidarea si sa-mi verific cardul ca mi-au virat in acea dimineata un salariu compensator si contravaloarea preavizului. Dupa decizie mi-au spus sa vin in urmatoarele zile.
Asadar……..m-au pus pe liber…….
Mentionez urmatoarele aspecte :
Nu mi-au comunicat in scris sau verbal absolut nimic sedinta CA prin care au desfintat postul ocupat de mine.
Nici n-au pomenit nimic de reincadrarea pe alt post .
Nu m-a intrebat nimeni daca vreau sau nu sa renunt la acel preaviz.
Cand mi-au dat decizia prin care incepand cu data de 14.04.2010 ….eram pe liber, nu m-au pus sa semnez nicaieri ca mi-a fost comunicata.
Au invocat art. 65 codul muncii si dificultati economice…………. in conditiile in care firma este pe profit mare, conform bilantului la dec. 2009 si exista planul de derulare a investitiilor pe anul 2010, contracte mari in derulare etc…. Firma merge foarte bine.
Se pare ca toate aceste modificari au fost facute in perioada concediului meu de odihna, am aflat si eu de ele cand am ajuns in 14.04.2010 la serviciu. Ei considera ca daca mi-au platit preavizul si salariul compensator si-au indeplinit toate obligatiile.
Asa este ?

Va multumesc !