Pentru cod 06, legea spune ca asiguratul are dreptul la concediu si indemnizatie fara stagiu de cotizare, insa cu ce se calculeaza n-am prea inteles din lege.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema!
Am un salariat angajat in luna aprilie 2012, iar in luna mai a adus certificat medical pentru ,,urgenta medico-chirurgicala" cod 06.
Calculez indemnizatia numai cu cele 11 zile lucrate in aprilie?
Va multumesc!
Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme:
- Daca data incetarii unui cim este o zi libera (ex. 1 decembrie), in ce data trebuie operata incetarea in revisal?
- Aceeasi problema si in cazul incetarii suspendarii unui cim pentru cresterea copilului ( ex. data copilului e 26 nov-sambata, deci incetarea suspendarii e 27 nov.-duminica. Cand trebuie oparata incetarea suspendarii?
Va multumesc!
cine ma poate lamuri cum trebuie conceputa o adeverinta care ar trebui sa cuprinda perioada lucrata dupa 31.12.2010?
De exemplu: daca pleaca un salariat cu data de 15.01.2011, in carnetul sau de munca sunt trecute toate modificarile pana la data de 31.12.2010, dar pentru perioada 01.01.2011-15.01.2011 ce tip de adeverinta se poate elibera?
va rog sa-mi spuneti cum trebuie completat in carnetele de munca la coloanele 5 si 6, incepand cu 01.01.2011 si daca se mai completeaza la final cu numele directorului unitatii+semnatura, precum si formula ,,verificat valabilitatea inregistrarilor facute in cadrul unitatii". In lege nu precizeaza acest lucru.
Va multumesc anticipat!
Multumesc!
Mi se pare aiurea, intr-un fel, sa faca alta cerere, de vreme ce desfacerea CIM =demisia sau cu acordul partilor. Asta era la latitudinea sefului, nu?
va rog sa ma lamuriti intr- problema:daca un salariat depune o cerere de desfacere a contractului de munca , nu se considera ca o demisie? trebuie sa precizeze ca cere DEMISIA? O cerere de desfacere a contractului de munca poate fi refuzata de angajator?
Fiind magazin en-gross, cumperi numai cu legitimatie. Aveam legitimatie de la vechiul loc de munca, unde m-a si cautat( mi-a spus o fosta colega).De acolo a aflat numele si numarul de telefon. Oricum a fost o situatie jenanta, nici nu stiu cum sa o calific,chiar daca nu ma simt cu nimic vinovata, dar mi-a creat o stare de disconfort psihic. Am rememorat acele momente, banii care i-am folosit in saptamana ce a urmat si nu am iesit cu castig in portofel. M-a ajutat si faptul ca eu de obicei pastrez facturile prin geanta o bucata de timp:">
Acum, nu stiu daca sa mai trec pe la ei sau nu? Cumparaturi oricum nu cred ca voi mai face de la ei!
Va multumesc pentru raspunsuri!