Buna seara !!Ma numesc Geta Ochiana ...am o intrebare daca somajul se adauga ca vechime la pensie anticipata..mentionez ca sunt nascuta pe 28.07.1958...am 30 de ani si 1 luna contribuție..iar de pe data de 15 martie sunt in somaj.Multumesc anticipat.
Buna seara! ,sunt pensionar militar din anul 2003.Cand am primit decizia de pensionare ,alaturat am primit si o adresa in care se specifica o perioada de 6 ani si 7 luni ,perioada care nu a fost luata in calcul si pt care nu am facut contestatie nestiind baza legala.Cu ocazia recalcularii pensiilor,am descoperit ca de fapt mi-am pierdut niste drepturi banesti care mi se cuveneau in mo legal.Rugamintea mea la dvs. e, care sunt metodele de recuperare ,baza legala( legea ???) pt ami recupera aceste drepturi ,daca mai pot sa beneficiez sau nu ,retroactiv si pt ce perioada.Va multumesc anticipat si va salut cu respect Lt.col.rez.O.
Ma aflu intr-o problema delicata cu bransarea la conducta Distrigaz(GDFSUEZ).In anul 2008 noiemb. am solicitat pt copii mei care si-au construit cu greu o casa in loc NEGOIESTI com BRAZI -PRAHOVA,bransarea la conducta distrigaz,care se afla la 60ml distanta de casa desi pina la noi ma sunt inca 3 case,care nu s-au putut bransa din motive financiare.Dupa n.... umblari dupa diverse avize am reusit sa incheiem contractul pe care nu l-am finalizat,deorece calculatia pe care ne-au facut-o ne costa 8950 de ron.Din motive financiare am aminat aceasta lucrare.Nu inteleg de ce trebuie sa investim noi impreuna cu ei si sa ne facem cooproprietari,noi suportand 80% aproape din cheltuieli de aducerea conductei, iar dumnealor 20%.Sincer nu ne permiteam o astfel de investitie .In sfarsit au reusit cu greu copii sa stranga suma si am mers din nou la GDFSUEZ SA REDESCHIDEM DOSARUL in 8aprilie 2010,surpriza s-au majorat preturile nu mai costa 8950 ron ,ne-au cerut 12600ron.Sincer nu mai stiu ce sa mai credem ,iara-si trebuie sa stopam pt a aduna diferenta de bani in aceasta perioada de criza, pt ca domnii de acolo oricum nu ii intereseaza,vor toti banii odata,ne-au dat un raspuns f,ferm ca daca ne convine bine daca nu ei sunt proprietarii si fac legea dupa cum vor ei. As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta exista o baza legala in legatura cu ceea ce ni s-a intamplat, sau cui sa ma adresez ,sau daca ar exista o alta solutie mai conevenabila.Multumesc anticipat GETA.