Buna seara! ,sunt pensionar militar din anul 2003.Cand am primit decizia de pensionare ,alaturat am primit si o adresa in care se specifica o perioada de 6 ani si 7 luni ,perioada care nu a fost luata in calcul si pt care nu am facut contestatie nestiind baza legala.Cu ocazia recalcularii pensiilor,am descoperit ca de fapt mi-am pierdut niste drepturi banesti care mi se cuveneau in mo legal.Rugamintea mea la dvs. e, care sunt metodele de recuperare ,baza legala( legea ???) pt ami recupera aceste drepturi ,daca mai pot sa beneficiez sau nu ,retroactiv si pt ce perioada.Va multumesc anticipat si va salut cu respect Lt.col.rez.O.
Art. 107
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
Buna seara .
Puteti depune cerere de repunere in termen,adica de introducere unei cereri,in afara termenului de prescriptie, motivat de cauze de fapt si vedeti ce se va intampla.
Cu stima,
Marius Bote.
Contestatie pensie
yanisb
Se poate contesta o decizie de pensionare dincolo de termenul de 30 de zile daca observi sau iti deschide ochii cineva,ca s-au calculat gresit drepturile? (vezi toată discuția)
Recalcul pensie
LINTEANU
As dori sa aflu daca s-au constat dif intre pensia primita si cea recalculata se mai pot recupera banii.Eu am fost frustrat din 2005 cu o diferenta f. mare mai ... (vezi toată discuția)