avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate Gabrielb

Activitate Gabrielb

Buna ziua,
In primul rand tin sa va multumesc pentru raspuns.

1 & 2. Da,exista un PV de predare-primire, semnat de fiecare proprietar in parte. S-a mentionat in PV toate neregulile de finisaje observate (care au fost rezoltate mai mult sau mai putin.) Tin sa precizez ca in contractul de vanzare cumparare exista urmatorul paragraf: "Toate lucrarile de constructie si amenajare vor fi executate la o calitate corespunzatoare cu respectarea prevederilor legislatiei privind calitatea in constructii potrivit prevederilor din proiect , standardelor si prescriptiilor tehnice in vigoare".
Alt paragraf din contract referitor la garantia constructiei: "Promitentii vanzatori vor raspunde de calitatea lucrarilor executate. Perioada de garantie pentru constructie acordata de aceasta promitentei cumparatoare este in conformitate cu prevederile legale, iar pentru finisaje este de 1 (un) an de zile de la data predarii apartamentului"
Putem ataca noi ca asociatie , faptul ca lucrarea de hidroizolatie este incorect efectuata? Desi a fost dat in judecata constructorul de catre un locatar. Tin sa precizez ca doar garantia la finisaje a expirat, garantia constructiei nu o stiu, deoarece nu cunosc legea in domeniu care prevede acest termen.

Multumesc pentru timpul acordat.
Buna seara,

Recent am achizitionat o garsoniera intr-un bloc nou. Deoarece unele lucrari au fost facute "cu picioarele" de catre constructor, un vecin l-a dat in judecata pentru remedierea lor. Astfel am descoperit la mai bine de 1 an de la iesirea din garantie, ca fundatia blocului nu beneficiaza de hidroizolatie sau ea a fost realizata intr-un mod incorect. In urma unei expertize a unu specialist in constructii s-a luat decizia ca blocul trebuie sa beneficieze de o lucrare de hidroizolatie. (Hotarare scrisa). Constructorul tot ce a facut a fost sa puna un brau de ciment de aprox. 20cm in jurul blocului - lucrare total ineficienta si care nu corespunde cu decizia expertului in contructii. Precizez faptul ca acel constructor ne-a mentionat verbal ca el nu mai face hidroizolatie.
Intrebarile ar fi urmatoarele:
1. Care ar fi masurile legale prin care sa-l putem obliga la demararea lucrarilor de hidroizolatie?
2. Poate fi preluat procesul de catre asociatia de proprietari? La momentul la care a fost dat in judecata constructorul de catre vecin nu era inca infiintata asociatia.
3. Am inteles ca ar putea fi silit printr-un executor judecatoresc , dar numai in cazul in care suportam noi costurile lucrarii, urmand sa prezentam dovada platii. Am prefera sa evitam acest caz deoarece lucrarea se ridica la peste 5.000 E.

Multumesc anticipat pentru ajutor.
O seara buna.