avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Activitate marioBS

Activitate marioBS

sunt persoana fizica
am cumparat un spatiu comercial in iulie 2010
am un potential cumparator cu un pret mai mare , decat cel de achizitie
ce impozit trebuie platit in acest caz ?
se modifica impozitul datorat ,daca astept pana se implineste un an ?
Am cumparat un spatiu comercial nou si neamenajat ,ca PERSOANA FIZICA.
Fara amenajare, spatiul NU POATE FI FOLOSIT.
M-am gandit sa inchiriez spatiul unei firme ,care sa investeasca in amenajarea spatiului .Firma nu va plati chirie 6 luni ,pana la recuperarea investitei. .Eventual ,firma va investi ,in continuare pt echiparea spatiului ,fara sa plateasca chirie ,inca 4-6 luni.
Dupa terminarea contractului ,amenajarea si echiparea spatiului ,revin proprietarului spatiului.
Ce fel de contract trebuie sa fac cu firma ,pt aceste 2 situatii ?

- doresc sa cumpar un spatiu comercial , aflat la parterul unui bloc "nou" de locuinte .
- primul apartament din bloc ,a fost predat cumparatorului in 18.12.2008
- conf art de mai sus , incepand cu 18.12.2008 si pana la 31.12.2009 /anul urmator primei utilizari a unei parti din bloc , blocul este considerat "nou" si nu se aplica scutirea de taxa =TVA
-daca eu cumpar ACUM , inteleg ca nu mai este "nou" deci sunt scutit de plata TVA ??
-mentionez ca spatiul il cumpar direct de la dezvoltator !
Răspuns la discuția cumparare spatiu comercial
buna ziua

va multumesc pt raspuns
va rog o precizare suplimentara:
se poate cumpara spatiul pe numele a doua firme ,in proportie egala 50si 50 % sau diferite 33 si 67 %
-doresc sa cumpar ,impreuna cu 2 prieteni ,un spatiu comercial nou, intr-un cartier nou, direct de la dezvoltator.
-pt a fi inchiriat .trebuie sa executam niste lucrari minime de amenajare : pereti.tavane, instalatii diverse,toaleta -care reprezinta un cost suplimentar important de cca 20 % peste costul initial.
-Se poate cumpara ca 3 persoane fizice ?
-cum este mai convenabil de cumparat ca 3 persoane fizice sau ca 1 persoana juridica ?
Eu nu doresc sa ma eschivez de vreo dispozitie legala ,ci sa contribui la cresterea copilului.
A-si dori sa stiu care este cuantumul minim pt intretinerea copilului -stabilit de lege sau de practica uzuala..
Acesta se stabileste functie de veniturile mele anterioare ? pt ce perioada ?
Eu am fost concediat cu data de 31.03.2010 si inca nu am gasit altceva....
In prezent locuim intr-un apartament cumparat ,utilat si echipat -100 % din veniturile mele.Toate cheltuielile curente de intretinere, alimentatie,medicale,imbracaminte,etc sunt NUMAI din veniturile mele.
Cand voi stii toate datele problemei voi actiona cat mai generos spre binele copilului.
A-si dori un consultant de specialitate care sa-mi precizeze drepturile si obligatiile ,care decurg in situatia descrisa.
Sunt intr- o relatie de peste 5 ani. avem si un copil impreuna.Amandoi suntem divortati.NU mai merge relatia si vreau sa ne despartim.
Concobina mea are pretentia sa-i cumpar un apartament .Legea ma obliga asa ceva ? Am alte obligatii legale ?
Ea a fost in concediu maternal 2 ani.Desi a inceput sa lucreaza in 3 posturi , a abandonat dupa cel mult o saptamana, a pierdut si ajutorul de somaj si este in continuare fara serviciu.
Eu am fost concediat acum.