sunt persoana fizica
am cumparat un spatiu comercial in iulie 2010
am un potential cumparator cu un pret mai mare , decat cel de achizitie
ce impozit trebuie platit in acest caz ?
se modifica impozitul datorat ,daca astept pana se implineste un an ?
Am cumparat un spatiu comercial nou si neamenajat ,ca PERSOANA FIZICA.
Fara amenajare, spatiul NU POATE FI FOLOSIT.
M-am gandit sa inchiriez spatiul unei firme ,care sa investeasca in amenajarea spatiului .Firma nu va plati chirie 6 luni ,pana la recuperarea investitei. .Eventual ,firma va investi ,in continuare pt echiparea spatiului ,fara sa plateasca chirie ,inca 4-6 luni.
Dupa terminarea contractului ,amenajarea si echiparea spatiului ,revin proprietarului spatiului.
Ce fel de contract trebuie sa fac cu firma ,pt aceste 2 situatii ?
- doresc sa cumpar un spatiu comercial , aflat la parterul unui bloc "nou" de locuinte .
- primul apartament din bloc ,a fost predat cumparatorului in 18.12.2008
- conf art de mai sus , incepand cu 18.12.2008 si pana la 31.12.2009 /anul urmator primei utilizari a unei parti din bloc , blocul este considerat "nou" si nu se aplica scutirea de taxa =TVA
-daca eu cumpar ACUM , inteleg ca nu mai este "nou" deci sunt scutit de plata TVA ??
-mentionez ca spatiul il cumpar direct de la dezvoltator !
va multumesc pt raspuns
va rog o precizare suplimentara:
se poate cumpara spatiul pe numele a doua firme ,in proportie egala 50si 50 % sau diferite 33 si 67 %
-doresc sa cumpar ,impreuna cu 2 prieteni ,un spatiu comercial nou, intr-un cartier nou, direct de la dezvoltator.
-pt a fi inchiriat .trebuie sa executam niste lucrari minime de amenajare : pereti.tavane, instalatii diverse,toaleta -care reprezinta un cost suplimentar important de cca 20 % peste costul initial.
-Se poate cumpara ca 3 persoane fizice ?
-cum este mai convenabil de cumparat ca 3 persoane fizice sau ca 1 persoana juridica ?
Eu nu doresc sa ma eschivez de vreo dispozitie legala ,ci sa contribui la cresterea copilului.
A-si dori sa stiu care este cuantumul minim pt intretinerea copilului -stabilit de lege sau de practica uzuala..
Acesta se stabileste functie de veniturile mele anterioare ? pt ce perioada ?
Eu am fost concediat cu data de 31.03.2010 si inca nu am gasit altceva....
In prezent locuim intr-un apartament cumparat ,utilat si echipat -100 % din veniturile mele.Toate cheltuielile curente de intretinere, alimentatie,medicale,imbracaminte,etc sunt NUMAI din veniturile mele.
Cand voi stii toate datele problemei voi actiona cat mai generos spre binele copilului.
A-si dori un consultant de specialitate care sa-mi precizeze drepturile si obligatiile ,care decurg in situatia descrisa.
Sunt intr- o relatie de peste 5 ani. avem si un copil impreuna.Amandoi suntem divortati.NU mai merge relatia si vreau sa ne despartim.
Concobina mea are pretentia sa-i cumpar un apartament .Legea ma obliga asa ceva ? Am alte obligatii legale ?
Ea a fost in concediu maternal 2 ani.Desi a inceput sa lucreaza in 3 posturi , a abandonat dupa cel mult o saptamana, a pierdut si ajutorul de somaj si este in continuare fara serviciu.
Eu am fost concediat acum.