avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Activitate Emporium

Activitate Emporium

r.gabi a scris:

Chiar daca a circulat 10 metri,o" particica" de fapta exista

Sunt foarte intrigat de aceasta afirmatie... in primul rand este vorba de 15 minute in contextul in care ma duceam acasa... legile sunt facute pentru protejarea cetatenilor nu pt a fi bataia de joc a unora sau pentru a-si face norma si a castiga anumite sume de bani la salariu.
Nu consider ca am facut nici un rau nimanui, nu am furat banci cu nr alea "false" (dupa cum spune legea) nu am facut accident si daca as fi facut, aveam asigurare.

De ce aveam asigurare ? in ziua in care imi expirau numerele rosii m-am prezentat cu toate actele pentru obtinerea altor numere rosii, raspunsul politiei a fost: "programul nu poate face alt certificat de inregistrare provizoriu decat dupa ce actualul certificat expira" si ziua aceea era o vineri, deci politia ma obligat sa nu pot circula cu masina 2 zile si voi obtine dovezi ale acestui fapt care vor fi la dosar...
Bunavointa am avut...

Politistii sunt pusi in trafic pentru a gandi nu pt a actiona ca un robot, nu credeti? sau credeti ca politistii doar intocmesc dosare penale iar procurorii, avocatii si o lista poate lunga de functionari publici trebuie sa filtreze fiecare dosar derizoriu de acest fel.
Intradevar imi recunosc vina, vina mea este ca nu mam gandit ca se poate intampla o chestie cu o probabilitate de 1 la 9999999999999 cazuri dar ce sa-i faci legea e oarba.

Totusi pe mine ma interesa cum pot obtine urgent dovada cu drept de circulatie lucru care l-am aflat si drumul unui dosar penal, nicidecum solutionarea lui fapt care s-a mai discutat pe forum in alte articole...
Multumesc inca odata.
Dupa cum merg lucrurile sigur voi angaja un avocat... chiar ma intereseaza sa scap nevinovat decat cu amenda administrativa mai ales pentru ca eu unu consider ca e total aiurea ce am patit... chiar ma duceam sa o parchez si nu mam incadrat in timp, si nu am crezut ca pol. rutiera e asa inumana... dar deocamdata urgenta majora e sa pot circula pe drumurile "ciuruite" ale patriei... =))
Multumesc pentru sfaturi.
Am circulat cu o masina cu nr rosii expirate, DE UN SFERT DE ORA, mai exact, nr rosii expirau pe data de 9 la 24:00, ... iar eu circulam cu masina in drum spre casa la ~ 00:15 ... am fost oprit pt viteza, dar cand politista a vazut ca am inregistrarea provizorie abea expirata... mi a luat nr rosii, plus dus la sectie pentru declaratie... mi a zis ca ma ajuta ea ca nu e grav... si la sectie ma trezesc ca imi ia carnetu si ca imi face dosar penal, dar cica se rezolva rapid ... in fine, ma dus cu zaharelu ca sa isi faca si ea treaba in liniste, iar eu am crezut ca ultimu fraier...
au trecut 2 sapt de atunci si ea inca imi zice ca nu a primit nu stiu ce numar de inregistrare...
As dori sa aflu care este mersul unui dosar de acest gen ca sa ma pot duce personal sa incerc sa grabesc lucrurile, politista mi-a spus ca, carnetul e retinut nu suspendat si pot obtine o dovada cu drept de circulatie in timpul cercetarilor.. am nevoie f mare de carnet... :(