Am circulat cu o masina cu nr rosii expirate, DE UN SFERT DE ORA, mai exact, nr rosii expirau pe data de 9 la 24:00, ... iar eu circulam cu masina in drum spre casa la ~ 00:15 ... am fost oprit pt viteza, dar cand politista a vazut ca am inregistrarea provizorie abea expirata... mi a luat nr rosii, plus dus la sectie pentru declaratie... mi a zis ca ma ajuta ea ca nu e grav... si la sectie ma trezesc ca imi ia carnetu si ca imi face dosar penal, dar cica se rezolva rapid ... in fine, ma dus cu zaharelu ca sa isi faca si ea treaba in liniste, iar eu am crezut ca ultimu fraier...
au trecut 2 sapt de atunci si ea inca imi zice ca nu a primit nu stiu ce numar de inregistrare...
As dori sa aflu care este mersul unui dosar de acest gen ca sa ma pot duce personal sa incerc sa grabesc lucrurile, politista mi-a spus ca, carnetul e retinut nu suspendat si pot obtine o dovada cu drept de circulatie in timpul cercetarilor.. am nevoie f mare de carnet... :(
poltista te a informat bine.. permisul e retinut nu suspendat.. fa cerere si dute cu ea la parchet.. si ai avut dreptate.. te a dus cu zaharelul dar asa trebuie sa procedezi si tu cu ea.. poate vei optine ceea ce iti doresti.. opinia mea e ca vei scapa doar cu o amenda administrativa
Eu cred ca ar trebui sa angajati un avocat. Oricum, avind in vedere diferenta atat de mica intre ora la care circulati si ora expirarii (mai ales daca acea constatare s-a facut si intr-un loc din apropierea domiciliului, unde va duceati sa parcati masina pentru a nu mai circula... :D ), cred ca se poate invoca si lipsa vinovatiei (aparitia unui caz fortuit care inlatura raspunderea penala/ de ex. o pana pe drumul spre casa, care v-a intarziat), dar mai ales lipsa pericolului social pentru ca fapta sa intruneasca elementele constitutive si trasaturile esentiale ale unei infractiuni.
Oricum, desi puteti face o cerere pt. obtinerea unei dovezi, cel mai important este sa incercati rezolvarea cat mai favorabila a situatie dosarului penal deschis de politie. Iar acesta cred ca necesita o asistenta specializata, deci profesionista.
Dupa cum merg lucrurile sigur voi angaja un avocat... chiar ma intereseaza sa scap nevinovat decat cu amenda administrativa mai ales pentru ca eu unu consider ca e total aiurea ce am patit... chiar ma duceam sa o parchez si nu mam incadrat in timp, si nu am crezut ca pol. rutiera e asa inumana... dar deocamdata urgenta majora e sa pot circula pe drumurile "ciuruite" ale patriei... =))
Multumesc pentru sfaturi.
Avand in vedere durata mica a depasirii termenului de valabilitate a numerelor ,probabil circumstantele dvs personale si cu o aparare inteligenta,cred ca puteti obtine o amenda administrativa a procurorului,conf.art.18/1 c.pen
te invat eu, mergi la cercetari penale, vorbeste cu ofiterul care se ocupa de cazul tau, spune-i ce s-a intamplat in legatura cu doamna politist. Iti va trimite cazul la parchet cu neinceperea urmaririi penale. Vei fi salvat... dar tot tre sa stai pe tusa vreo 3 luni cu permisul. Si vei plati o amenda administrativa.
Sau ia-ti avocat si repeta faza de mai sus:). ca tot aia e numai ca il platesti si pe domnul avocat.
Numere expirate
ALEXDUMI
Hristos a inviat! Stimati utilizatori si avocati.Tatal meu a luat nr. rosii pentru o masina inmatriculata in Italia.In urmatoarea luna a platit din nou ... (vezi toată discuția)