avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere expirate

Hristos a inviat! Stimati utilizatori si avocati.Tatal meu a luat nr. rosii pentru o masina inmatriculata in Italia.In urmatoarea luna a platit din nou asigurarea dar a omis sa ia din nou alte nr. iar cei de la asigurari nu ia-u ,,reamintit''. A doua zi de Pasti veneam de la bunici si am fost opriti de un echipaj al politiei rutiere , iar tata avea de 10 zile nr. expirate. Au urmat procedurile pe care probabil le cunoasteti : i s-a luat permisul si alte documente ale masinii, dl. politist declarand ca va face copii si le va putea ridica de la sectie , s-au luat declaratii mamei si lui tata. La sectie a primit documentele masinii , dar nu si permisul care este ,,italian'' Urmeaza intocmirea dosarului penal.

As dori sa stiu ce sanctiuni poate primi tata si ce ar trebui sa faca in continuare pentru ca acestea sa fie cat mai mici.
Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Marți, 26 Aprilie 2011
ALEXDUMI, utilizator
Cel mai recent răspuns: BilliboiB , utilizator 09:48, 28 Aprilie 2011
Solutia difera de la caz la caz, de la parchet la parchet si chiar de la procuror la procuror in cadrul aceluiasi parchet. In majoritatea cazurilor, pentru acest gen de fapte se opteaza pentru o solutie de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni administrative, de regula amenda. Mai rare au fost cazurile de trimitere in judecata.
Este bine ca tatal dvs sa recunoasca omisiunea sa la urmarirea penala si in acest caz , solutia probabila a procurorului va fi o amenda administrativa , conf.art.18/1 c.pen.
As mai avea o intrebare.
Este bine ca tata sa ramana la ,,avocatul din oficiu '' ( va rog sa ma scuzati daca nu m-am exprimat corect ) sau ar trebuie sa se orienteze spre altcineva intrucat interesanduse la un alt avocat acesta i-a cerut 3000 de lei onorariu.
Multumesc anticipat !
Codul rutier romanesc nu cuprinde nicio prevedere privind circulatia cu numere provizorii (rosii) expirate. Nu este prevazuta ca aceasta constituie o contraventie sau infractiune. Prin urmare nu este prevazuta nicio sanctiune in acest sens.
cioan a scris:

Codul rutier romanesc nu cuprinde nicio prevedere privind circulatia cu numere provizorii (rosii) expirate. Nu este prevazuta ca aceasta constituie o contraventie sau infractiune. Prin urmare nu este prevazuta nicio sanctiune in acest sens.

O masina cu nr expirate nu este omasina neanmatriculata, sau mai grav, nu este o masina cu nr false? Si asta deoarece pe aut de circ PROVIZORIE scrie clar per valabilitatii numerelor!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Valoare amenda pentru numere rosi expirate? turcuirimia turcuirimia Buna ziua va urez un an nou cat mai fericit la toata lumea. Unchiul meu a fost oprit de un echipaj de politie deoarece avea numere rosi la masina care din ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)