avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt disperat....
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt disperat....

cu 3 zile in uram am fost prins de catre politie circuland cu numere rosii expirate. mi-au facut dosar penal. a trecut cineva printro situatie asemanatoare? ce mi se poate intampla? ce pot face? voi ma
Cel mai recent răspuns: Claudiu Daniel , utilizator 14:11, 10 August 2009
Este infractiune pentru ca ati circulat pe drumurile publice cu numere de inmatriculare false.Fiind prima data poate va da cu suspendare ( adica nu executati practic nimic.Fapta este grava si nu va poate ajuta nimeni ,pentru ca ati stiut cand ati iesit cu masina pe strada ca savarsiti o infractiune.
Claudiu Daniel a scris:

cu 3 zile in uram am fost prins de catre politie circuland cu numere rosii expirate. mi-au facut dosar penal. a trecut cineva printro situatie asemanatoare? ce mi se poate intampla? ce pot face? voi ma

"Unde se aplica legea acolo se face dreptate"-"Ubi ius,ibi remedium"

Art.77 cod.rut.
.............................................................................................................................
"(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani"

Avand in vedere ca probabil sunteti la prima fapta,ca si o eventuala buna cooperare cu organele de politie,precum si alte circumstante personale bune,va pot aduce o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia,conf.art.81 c.pen.
Sunt la prima abatere de genul acesta, nu am mai avut de aface cu politia in viata mea, k sa zic asa... la politie mi sa spus ca ma incadrez in art 85 al 1 si 2, adica in punerea in circulatie a unei masini cu numere false. chestia este ca nici nu stiam ca numerele sunt false. si tot de pe internet am aflat ca legea asta este interpretativa, nefiind vorba de numere false intru-totul, masina fiind identificabila, lucru pe care lau facut si cei de la politie. si daca primesc cu suspendare, politia imi va anula permisul?
Stiu ca dvs vorbiti cu legea in mana, dar cazuri asemanatoare ati mai intalnit? ce au patit respectivii? ca am inteles ca poti sa scapi si cu amenda penala, sau chiar administrativa. :(
Orice posibilitate este deschisa si aici pe forum fiecare isi da cu parerea.Cel mai probabil nu o sa fie decat 10-20% din ce spune legea...Roamania

Alte discuții în legătură

Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere expirate, doua abateri! va rog ajutati-ma cu un sfat Robertrobi Robertrobi Buna seara. As avea o intrebare , In ziua de 15.08.2014 am fost oprit de catre un echipaj de politie eu avand numere expirate la masina mi sa retinut ... (vezi toată discuția)