avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere autovehicul fără asigurare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere autovehicul fără asigurare

Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de poliția română și mi.s.au luat numerele si permisul de conducere și acum nu stiu exact mi se anulează permisul s.au ce pedeapsă as putea primi.Va multumesc
Vi s-a intocmit dosar penal pentru sav. infractiunii prev. si ped. de art. 334 alin. 4 c.p.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza.
ART. 334 c.p.
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Nu ati primit proces verbal de contraventie?
Nu stiati ca nu aveti asigurare sau asigurarea era expirata?
Pentru ce a fost suspendat permisul?
Ce amenda ati primit?

Poate v-au luat certificatul de inmatriculare si nu permisul. Permisul nu se suspenda ptr lipsa asigurarii.
Incercati sa faceti o asigurare online, cred ca se poate in Anglia, va prezentati cu ea la politia care v-a retinut numerele si solicitati restituirea numerelor.

Daca intrebati despre pedeapsa este posibil ca situatia sa fie mai nashpa, masina sa fie cu bube, numere false, masina radiata din circulatie. S-a intocmit dosar penal in acest caz.

Permisul este romanesc sau din UK?
Ati săvârșit infracțiunea prevăzută de art. 334 alin. 4 Cod penal, raportat la art. 82 alin. 2 din OUG 195/2002.
Se va întocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România. Pedeapsa pentru această infracțiune este închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amenda.
În funcție de probele pe care le veți administra, de conduita dvs. procesuală, etc., există posibilitatea ca procurorul să dispună renunțarea la urmărirea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere false cosmin19990702 cosmin19990702 Am condus o masina caruia i-am aplicat alte numere de inmatriculare fata de cele care ii apartineau,dupa care am fost oprit de politie si luat la sectie pentru ... (vezi toată discuția)
Buna - numere expirate, permis retinut tigan2016 tigan2016 as dori un raspuns va rog sa ma ajutati in data de 22 11 2016 am fost oprita cu masina de un organ de politie si mi-a spus ca numere sunt ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere rosii expirate! Mariapatrianca Mariapatrianca Buna seara,va adresez si eu o intrebare:daca am fost prinsa cu masina cu numere rosii expirate in ziua respectiva,specific ca nu eram in miscare,masina era ... (vezi toată discuția)