ati reusit sa depuneti pana la urma Bilantul? Si eu am o problema similara: am verificat toate corelatiile sunt ok, formularul validat si a Registrul comertului mi-au spus ca nu se verifica sumele de control la formularul 40. Suma de control se calculeaza prin insumarea tutror cifrelor din formularul respectiv, am facut eu suma si corespunde cu suma de control. Nu mai stiu ce sa fac. Ma gandesc ca eu ceva probelem cu aplicatia de prelucrare a datelor pe de discheta.
O firma care se confrunta cu foarte mari diciultati financiare vrea sa-si concedieze toti angajatii (ar pastra 1 persoana pentru derularea problemelor administrative). Care ar fi varianta cea mai rapida si ieftina? In cazul concedierii colective trebuie notificare inainte cu 30 de zile, salar compensator (e lung su costisitor). Exista si alta solutie? Daca declara insolventa, care este procedura de diponibilizare a angajatilor?
Pentru semnarea bilantului, Legea Contabilitatii nu spune ca trebuei sa fii neaparat angajat cu carte de munca. Spune personal incadrat potrivit legii. aici nu se poate include si un contract de administrare?
O firma are un contract de leasing pe 3 ani. dupa primul an cere inchiderea anticipata a contractului, primind factura pe valoarea ramasa a autoturismului. autoturismul va fi revandut catre o persona fizica. Este deductibil TVa aferent facturii emise de societatea de leasing?
Sponsorizarile sunt considerate cheltuieli nedeductibile la calculul bazei de impozitare, insa ele sa scad din impozitul pe profit al firmei in urmatoarele limite:
minim(3 la mie din cifra de afacere, 20% din impozit pe profit). In cazul in care suma alocata pt. sponsorizare se incadreaza in limita, este avantajos sa sponsorizati (in loc sa platit impozit catre stat, o puteti folosi pentru a sponsoriza entitati care merita).
O solutie ar putea fi atunci:
CA-ul sa delege conducerea societatii catre un director general (ex. presedinte ca) si un director economic (membru CA).
In acesta situatie, pot semna bilantul societatii?
Dar functia de Director general poate fi cumulata cu cea de administrator (membru CA) cf. Legi 31. De ce nu se poate cumula si functia de director economic-administrator?
Sunt director economic la un SA, angajata cu contract de munca. Societatea nu are Director General, este reprezentata de Presedintele CA si Director Economic (prin doua semnaturi).Actionarii doresc sa devin membru al Consiliului de Adminsitratie, dar in paralel sa raman si Directorul Economic al societatii. Membrii Consiliului de administratie nu primesc remuneratie, nu au contracte de management/administare cu societatea. Legea 31 spune ca pe durata indeplinirii mandatului de administrator contractul de munca se suspenda. Cum as putea ramane totusi si in functia de director economic (ex. semnare bilant in aceasta calitate)? Problema salariului s-ar rezolva, as fi angajata la un SRL unde SA-ul este 100% proprietar.
Eu ma gandeam la urmatorul scenariu:
- desfacere CIM la SA
- incheierea unui CIM cu SRL
- devenire memebru CA, fara remuneratie
- AGA se decida ca voi indeplini si functia de Dir. Ec.
Intrebarile mele in legatura cu acest scenariu:
- pot semna bilant daca nu sunt angajata cu CIM (nu sunt contabil autorizat sau expert cont.)
- e obligatoriu incheierea unui contract de administare in acest caz? (nu as vrea sa fiu numit director, si restul CA-lui sa devina neexecutiv)
Imi puteti sugera o alta solutie la aceasta problema?