avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate b14tch

Activitate b14tch

Multumesc de raspuns.

Problema sta in felul urmator: Nu este doar o singura persoana de vina..adica persoanele care au in gestiune acel facturier in care s-a descoperit factura lipsa, sunt 3 la numar, care ar fi putut intocmi acea factura.
Iar faptul ca s-a descoperit lipsa ei din facturier dupa abia 2 luni de zile face mult mai complicat ca cele 3 persoane care ar fi avut acces si care factureaza de obicei, sa isi mai aduca aminte ce s-a intamplat acum 2 luni de zile ( asta in masura in care nu a existat o intentie de frauda ci a fost un accident sau o intamplare si factura a fost anulata in alb...si posibil sa se fi rupt din greseala si arunca sau...s-a pierdut pe undeva prin contabilitate).

Ma gandesc oare...angajatorul are dreptul chiar si la desfacerea unui contract de munca sau a tuturor trei...pentru o astfel de 'greseala' de judecata sa spunem..?! Ipotetic vb..daca acea factura nu era decat una alba...deci nu au fost insusiti clar niste bani...si a fost pur si simplu anulata si rupta din greseala sau asa....
buna seara. am nevoie de ajutorul cuiva in materie de contabilitate/finante referitor la urmatoarea problema: s-a constatat lipsa unei facturi intocmite/anulate acum cateva luni abia acum si problema este urmatoarea. factura lipseste in totalitate, cu toate cele trei exemplare care ar fi existat (original,partea roz si cea care ramane la cotor). din cate am inteles nu a apucat sa fie inregistrata in contabilitate la momentul respectiv si cu siguranta in lipsa unei incasari de bani sau a existentei unei chitante este vorba de o factura goala anulata. In masura in care toate cele 3 exemplare lipsesc si practic nu se poate obtine o confirmare a existentei acestei facturi, angajatorul x ce masuri poate lua? se poate sanctiona persoana prin desfacerea contractului de munca? I se intocmeste dosar penal? care sunt demersurile intr-o astfel de situatie? se poate face ceva in contabilitate pentru a se justifica lipsei totale a unei facturi? va rog mult daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. multumesc
Răspuns la discuția succesiunea
Imi puteti spune cumva daca... diferenta care se plateste pentru succesiune pana in 6 luni si cea facuta spre exemplu dupa 1 an de zile este una majora sau minora??

adica ar fi mai indicat sa se faca succesiunea mai curand sau mai tarziu...dar pana in 2 ani inainte de a fi impozitate bunurile???
Va multumesc
Răspuns la discuția succesiunea
va multumesc. voi mai reveni cu intrebari de indata ce ma lamuresc cu mama :)
Discuție succesiunea
Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva daca se poate.
Anul trecut in noiembrie tatal meu a murit.. si mama nu stie exact cum sa procedeze cu succesiunea.
Care este perioada (minima/maxima) in care se poate face o succesiune si cam care ar fi costurile acesteia?
Am inteles ca ar fi mai ieftin in cazul in care succesiunea se face pana in 6 luni?! E adevarat? Stiti cam in jurul carei sume se invarte acest cost de succesiune?? Multumesc