avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate York

Activitate York

Răspuns la discuția Preschimbare termen de judecata
Este cumva posibil sa retrag dosarul de divort maine de la judecatorie si sa-l depun din nou, dar fara sa mai fie "cu acordul partilor"? Am vazut pe siteul portal.just.ro ca toate cererile de divort care au fost inregistrate ieri pe 26 aprilie au primit termen de judecata in iunie (pana pe 24 iunie), dar erau cereri de "divort cu copii" sau "divort fara copii" (nu prin acordul partilor). Asta pentru ca nu stiu cat va dura pana cand ne vor cita pentru dezbaterea preschimbarii termenului de judecata (care in prezent e cel de pe 24 septembrie). Copilul ar trebui sa se nasca in jurul datei de 20 septembrie ....
Răspuns la discuția Preschimbare termen de judecata
Ati reusit sa ma speriati... rau de tot! Care ar fi modalitatea cea mai rapida prin care as putea divorta in cazul asta? Pe certificatul de nastere al copilului va aparea oricum numele sotului chiar daca acesta nu il recunoaste?? (nici nu ar avea de ce).
Răspuns la discuția Preschimbare termen de judecata
Pai situatia este un pic complicata ... Noi suntem despartiti de 3 ani dar nu am intentant divort deoarece sotul a fost mai mult plecat in strainatate. In acesti 3 ani fiecare si-a vazut de viata lui si acum sunt insarcinata (bineinteles cu altcineva). Copilul ar trebui sa se nasca chiar in luna septembrie, iar pana atunci am vrea sa fim deja divortati, sa nu apara alte complicatii.

Nici nu mi-am imaginat ca se poate da asa un termen indepartat la divort prin acordul partilor... :(
Răspuns la discuția Preschimbare termen de judecata
Multumesc mult pentru raspuns. Am intrat deja pe site-ul respectiv si deocamdata la dosar apare tot termenul alocat prima oara (cel din Septembrie). De asta mi-era teama sa nu cumva sa ratez vreo infatisare... pentru ca nu stiu nici in cat timp se proceseaza aceste cereri de preschimbare.
Pe data de 23 aprilie am depus la Judecatorie cererea de divort prin acordul partilor. Deoarece termenul de judecata ce ne-a fost alocat este foarte indepartat (Septembrie), am facut in aceeasi zi, la o ora distanta, o cerere de preschimbare a termenului, cu motive, cred eu… temeinice. Cum vom putea afla daca aceasta cerere de preschimbare a termenului a fost aprobata sau respinsa?

Multumesc