intrebarea e daca se poate ipoteca un imobil daca proprietarul are datorii la finante pentru alte imobile din aceeasi raza teritoriala, dar nu si pentru cel din subiect ? Practic el este dator la Fisc dar nu pentru imobilul pe care doreste sa il ipotecheze pentru un credit de nevoi pers. La vanzare e posibil sa fie cu totul altceva, in CF apare datoria totala a persoanei respective la Bugetul de Stat din orasul respectiv.
In 2009 am demarat constructia unei case cu o firma. Am angajat eu, separat de firma Diriginte de santier si Responsabil Tehnic cu Executia. Problema e ca la prima decofrare de la subsol am descoperit grave probleme de executie, iar firma a dat bir cu fugitii. Mai mult, cand am sapat de jur imprejur pentru hidroizolatie am descoperit alte probleme de turnare, proasta cofrare, netaluzare, etc. Remedierile au fost executate pe baza unor expertize tehnice si au fost suportate de mine, suma ridicandu-se pe la 9000 euro. Dirigintele si RTE au spus ca nu trebuiau sa verifice ei si ca firma e vinovata. Am actionat pe cale legala prin notificare, chemare la conciliere dar reprezentantii firmei nu s-au prezentat. Acum ma gandesc la instanta dar as dori sa ii chem si pe Dirig si pe RTE pt ca sa raspunda si ei si sa le solicit parte din daune. Nu le-am comunicat acest lucru dar as prefera sa discut cu un o persoana in tema care sa preia cazul si sa discute dumneaei cu cei doi in numele meu. Daca se poate un sfat sau o ideee....va raman recunoscator.