avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate aandruc

Activitate aandruc

Discuție locuinta sparta
Buna ziua,

O sa incerc sa sintetiz situatia dar va rog mult, ajutati-ma cu solutii. Parintii mei au o casuta, intr-un sat, acea casa dar si proprietatea au fost talharite de vreo 4 ori, ultima data s-a intamplat pe 09.10.10. Ei stau acolo pana toamna dar mai pleaca pt 2-3 zile si cand s-a intamplat nu era nimeni acasa. E drept ca nu si-au luat toate masurile de siguranta pt ca singurul geam care nu avea gratii, ala a fost spart. Nu spart, a fost dat jos frumos, scoase cuiele, fara sa sparga macar geamul, si pe acolo au intrat in casa. Au incercat sa intre si pe usa, erau urme ca a fost fortata dar nu au reusit. Casa se afla intr-o zona destul de retrasa, in sensul ca acolo mai e doar o familie, iar vecinii aceia sunt batrani, 78 ani si 74 ani, asa ca practicam nu avem vecini. Parintii banuiesc cine este pt ca s-au furat exact niste masinarii pe care le stia omul cu care au lucrat la casa, respectivul avand dosar penal, a stat si in puscarie, dar pana nu se verifica amprentele....stau si asteapta. Rugaminte, care ar fii metodele prin care putem forta sa se gaseasca vinovatul pt ca in satul acela sunt 3-4 persoane suspectate, gospodarie si casa au fost sparte/talharite a 4 oara si deja imi este frica ca vreunul din parinti sa ramana singuri acolo. Daca nu am reusit sa redau exact, imi pare rau dar sunt in stare sa raspund la 1000 de intrebari numai sa gasesc o solutie pt ca parintii mei, niste oameni foarte simpli si fara "spate" nu au pe nimeni care sa-i indrume. Multumesc de acum pt ajutor
Răspuns la discuția schimbare ipoteca
O sa mergem la banca, sa ne consultam cu cineva si sper sa dam peste un ofiter care sa stie sa ne ajute. Sper din tot sufletul sa se rezolve. Dar cum s-ar face cu valoare pe care am incasa-o de pe vanzarea apartamentului pe care se alfa ipoteca?
Răspuns la discuția schimbare ipoteca
Asa rpd ..........mare surpriza. Sa dezvolt subiectul: de curand a fost sotul meu (care e proprietar) si socrul (coplatitor) sa se intereseze ce se poate faca daca socrul a devenit somer, sotului i s-a micsorat salariu, dar chetuielile au crescut. Au venit cu solutia ca 6 luni sa platim cat putem si apoi se recalculeaza. Nu e un capat de tara recalcularea dar.........daca vindem apartamentul aflat acum sub ipoteca, cum facem cu valoarea lui actuala de pe piata? Il vindem fara evaluatori (in cazul in care avem noroc sa-l vindem la persoane fizice, fara banca) si daca se poate face transfer de ipoteca chiar daca valoarea apartamentului pe care se va muta ipoteca, este mai mica decat valoarea creditului initial. Stau stau si astept raspunsurile voastre. Multumesc tare mult
Buna ziua.
Avem un apartament luat cu credit ipotecar si acum vrem sa ne schimbam resedinta, sa ne mutam in alt oras. Oare e posibil sa schimbam ipoteca apartamentului, adica sa cumparam apartament in orasul in care vrem sa ne mutam si sa devina acela subiectul ipotecii? De ce informatii mai aveti nevoie pt a da un raspuns?
Multumesc