avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... locuinta sparta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

locuinta sparta

Buna ziua,

O sa incerc sa sintetiz situatia dar va rog mult, ajutati-ma cu solutii. Parintii mei au o casuta, intr-un sat, acea casa dar si proprietatea au fost talharite de vreo 4 ori, ultima data s-a intamplat pe 09.10.10. Ei stau acolo pana toamna dar mai pleaca pt 2-3 zile si cand s-a intamplat nu era nimeni acasa. E drept ca nu si-au luat toate masurile de siguranta pt ca singurul geam care nu avea gratii, ala a fost spart. Nu spart, a fost dat jos frumos, scoase cuiele, fara sa sparga macar geamul, si pe acolo au intrat in casa. Au incercat sa intre si pe usa, erau urme ca a fost fortata dar nu au reusit. Casa se afla intr-o zona destul de retrasa, in sensul ca acolo mai e doar o familie, iar vecinii aceia sunt batrani, 78 ani si 74 ani, asa ca practicam nu avem vecini. Parintii banuiesc cine este pt ca s-au furat exact niste masinarii pe care le stia omul cu care au lucrat la casa, respectivul avand dosar penal, a stat si in puscarie, dar pana nu se verifica amprentele....stau si asteapta. Rugaminte, care ar fii metodele prin care putem forta sa se gaseasca vinovatul pt ca in satul acela sunt 3-4 persoane suspectate, gospodarie si casa au fost sparte/talharite a 4 oara si deja imi este frica ca vreunul din parinti sa ramana singuri acolo. Daca nu am reusit sa redau exact, imi pare rau dar sunt in stare sa raspund la 1000 de intrebari numai sa gasesc o solutie pt ca parintii mei, niste oameni foarte simpli si fara "spate" nu au pe nimeni care sa-i indrume. Multumesc de acum pt ajutor
Cel mai recent răspuns: waly_1 , utilizator 20:20, 14 Octombrie 2010
daca ati formulat plangere penala si ati indicat numele persoanei care a lucrat in casa parintilor, politia cerceteaza cauza; nu exista metode de fortare a organelor de politie; doriti sa le faceti acestora plangere la procuror ptr. o fapta savarsita acum o saptamana ? nu va sfatuiesc
avocat Cristina Popescu
Formulati sesizare la la procurorul care supravegheaza instrumentarea urmaririi penale de la parchetul local,cu privire la situatia existenta,solicitand a interveni pentru urgentarea cercetarilor in virtutea prerogativelor legale de care acesta dispune.
Puteti sesiza si conducerea Inspectoratului Judetean de Politie cu privire la mersul cercetarilor,solicitand a vi se comunica stadiul cercetarilor si a se dispune urgentarea acestora.
Trebuie să vă deplasați la sediul postului de poliție și să depuneți plângere(indicați în conținutul acesteia cât mai multe amănunte care să conducă la identificarea celui care a pătruns fără drept în casă și cât mai multe persoane care pot confirma cele scrise de dumneavoastră). Dacă ați depus plângerea și mai aveți de făcut completări puteți reveni la sediul poliției și consemna acestea. Până la soluționarea cazului să luați măsuri de protecție a casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O ruda a patruns in locuinta fara voia mea iar acum nu stiu cum sa o evacuez MihaiEnache MihaiEnache Ruda este un unchi ce a stat in apartamentul unde locuiesc acum(cel in care a patruns)el inca are buletinul cu adresa unde stau eu chiar daca eu am cumparat ... (vezi toată discuția)
Vecin turbulent TAlinax TAlinax Buna ziua! Am sa expun pe scurt problema mea.Am un vecin turbulent( bea,face scandal,ameninta)am apelat de mai multe ori la sprijinul politiei pentru a potoli ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un ordin de restrictie? octavia69 octavia69 am locuit timp de 2ani impreuna cu un barbat, fara sa fim casatoriti, dupa care ne-am despartit din cauza violentei lui.De un an de zile,sunt urmarita ... (vezi toată discuția)