Buna ziua! Am sa expun pe scurt problema mea.Am un vecin turbulent( bea,face scandal,ameninta)am apelat de mai multe ori la sprijinul politiei pentru a potoli acest individ,acesta incasand ceva amenzi...Dupa fiecare solicitare care am facut-o politiei acesta a incercat sa-mi faca ceva rau...in cele din urma a reusit sa-mi sparga un geam (mentionez ca eu stau la etajul 8 iar el la 9) ,a legat o cana cu sfoara de coada unei maturi si a lovit in geam. Am chemat iar politia si am facut plangere penala impotriva acestuia pentru distrugere. Acum ma intreb: imi voi recupera paguba,voi avea nevoie de un avocat in demersul meu??
Eu cred ca va puteti descurca si fara avocat, cu conditia sa puteti dovedi fapta vecinului.
Este evident ca ar trebui sa va despagubeasca daca a recurs la asa ceva, insa, cu privire la raspunderea penala , se poate alege doar cu vreo amenda administrativa, daca pana acum nu a mai comis fapte de natura penala, ci doar a fost ,,turbulent,, cu vecinii.
Multumesc pentru sprijin. Cu el nu ma pot intelege cu vorba buna,daca nu ma ia la misto,ma injura.Eu nu pot discuta cu un om care se inchide in casa sau iese pe palier si incepe sa urle ca ma omoara si ca imi arata el mie.Fapta lui este dovedita,cei de la politie au confirmarea ca el mi-a spart geamul.