avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insulta si uzurpare de calitati oficiale, art. 205 si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insulta si uzurpare de calitati oficiale, art. 205 si resp. 240 Cpenal

Buna ziua... o sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic...

Ieri eram la mama mea cu copilul si n. bagaje. A venit sotul meu dupa noi cu un coleg si masina lui.
A parcat in fata blocului unde stau parintii mei, pe un loc de parcare liber. Era in jur de ora 19.oo.
A stationat doar cateva minute, cat sa cobor cu copilul si bagaje, insa unu' de la et. 2, "fara fitil" sau vreun gram de civiliztie a inceput sa urle de la geam ca ala e locul lui, ca sa plecam de acolo ca cheama politia si asta a fost doar inceputul. A continuat cu insulte si injurii la adresa noastra (eu, sot, copil, parintii mei, prietenul sotului meu..) insulte de cea mai joasa cultura, numindu-mi copilul "handicapat", sotul in fel si chip, pe soacra-mea la fel... si ce m-a durut si m-ai tare a fost ca mi-a insultat tatal, care nu era acolo, facandu-l "cocosatul dracului"... tatal meu fiind operat de 3 ori de hernie de disc si cu toate astea nu cerseste ci inca lucreaza intr-un mod onorabil.
Si bineinteles sotul meu a rabdat cat a putut si i-a zis si el cateva, pe limba lui la nivelul aluia de intelegere...
Apoi a sarit un vecin in ajutorul aluia cu parcarea.. sa ne dea el lectii de educatie si alte alea... printre care a zis ca "vine el jos sa ne arate!" ca el este "Seful politiei comunitare"...
Auzind asta, am incercat sa-i zic aluia de la et. 2 ca nu-i permit sa ni se adreseze asa, si fata de copilul meu... oricum cred ca daca ar fi avut o "puscoace" o scotea pe geam si ne lichida cu siguranta, fara nici o constrangere...
Apoi am sunat un coleg si l-am intrebat ce sa facem... si i-am zis ca vine politia si de nea ala care se da drept "Seful Politiei Comunitare".. care, verificat la scara, evident nu era... dar ramane sa aflu cine e de fapt.
Asa ca am plecat pentru binele copilului meu care asista fara nici o vina la trivialisme de kko. uitand sa o asteptam si pe mama mea (si ea operata cu proteza in picior) sa o ajutam si pe ea cu una alta...
Ideea e ca n-am de gand sa uit ce s-a intamplat, sunt foarte indignata de isultele care ne-au fost aduse si am de gand sa fac plangeri penale si sa cer daune morale... pt. ca individul asta o viata intreaga asa s-a comportat cu ai mei.
Iar luni voi face si verificarile de rigoare cu privire la locul de parcare - care cel mai probabil nici nu-i apartine lui "Yeti" ci lui fiul sau care e plecat in concediu 3 saptamani -
Si poate n-ar strica sa cer la urmatoarea licitatie de la primarie tocmai acel loc de parcare obtinand certificat de handicap dupa ce vedem care dintre noi e handicapat ;)
Intrebarea mea e, ce pot sa fac sa ii trag la raspundere pe cei doi indivizi, dar mai ales pe cel cu parcarea, pentru care din cunostinele mele nu e proprietar ci doar tatal celui care are permis de parcare acolo?!
Si cum nu era destul, m-am trezit azi dimineata cu palpitatii la inima din cauza celor doi, pe care oricat mi-as dori sa-i inteleg, nu pot, eu consider ca intr-o societate civilizata ar fi coborat nenea cu permisul de parcare si ne-ar fi rugat sa plecam de acolo... cu toate ca n-aveam unde fiind o alee pietonala pe care circula masini, soferul a fost nevoit sa intre intr-o parcare ca sa nu blocheze circulatia, ca sa nu mai zic ca oricum nu ar fi folosit locul in momentul ala "Mr. Yeti".
O zi buna




Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 20:14, 11 August 2009
Stimata Doamna, citind cele relatate si nu in ultimul rand traite de Dvs. si familie, nu prea gasesc cuvinte...
Va recomand sa va adresati in scris tocmai Politiei Comunitare, descriind patania pe larg, subliniind si gestul sefului politiei comunitare (nu aveti de unde sa stiti daca este asa sau nu si nici nu trebuie sa stiti, odata ce persoana s-a recomandat astfel). Daca nu faceti nimic, data viitoare s-ar putea foarte usor sa se incinga si mai tare atmosfera, insa pe baza sesizarii DVs., sunt convins ca vecinii despre care vb se vor potoli. Nemaivorbind de faptul ca parcarea nu este nominala si nu se poate expropria, aceasta aflandu-se - asa cum cu totii stim - pe domeniul public.
Multumesc pentru raspuns.

Am verificat. Individul care a facut scandal NU are in folosinta parcarea respectiva!
Cat despre seful politiei comunitare, mi-au confirmat vecinii ca e doar un individ care nu are nimic in comun cu politia...
Ce ma sfatuiti sa fac?
Parca s-a discutat acest aspect. Sfatul meu este identic cu cel pe care il puteati citi si acum o saptamana...
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
ContSters44758, utilizator
faceti scris la parchet (daca stiti cum se numeste individul ),sau la sectia de politie, pentru calomnie
uzurparea de calitati oficiale presupune alte aspecte.Consultati codul penal in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la politie pentru zgariat masina Anca22 Anca22 Buna ziua Am avut doua incidente (pe primul il uitasem complet daca nu mi se reamintea la intamplarea celui de-al doilea ) cu un ins ce locuieste intr-un ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu roxanar roxanar Nu ma mai mira nimic la organele de politie din Romania! acum o luna tatal meu l-a blocat pe un vecin f dificil cu masina, stind ca va sta scurt timp acasa. ... (vezi toată discuția)
Statut chirias/vecini galagiosi LPavel LPavel Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. ... (vezi toată discuția)