avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statut chirias/vecini galagiosi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statut chirias/vecini galagiosi

Buna ziua, locuiesc la bloc cu chirie iar papartamentul de deasupra mea este locuit tot de chiriasi. Acestia s-au mutut recent si au un copil de circa 5 ani. Problema mea este ca nu stiu cum sa procdez in urmatoarea situatie. De mai bine de o spatamana acest copil face galagie, aleagra, tranteste, tropie dupa ora 22.00. Se linisteste duoe ora 24.00, ieri era chiar 01.30 noatea cand inca alegra prin casa. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Nu ma pot odihni nici eu si nici familia mea. Ce drepturi am fiind chirias? Mentionez ca administratorul, care are si functia de presedinte a blocului a fost anuntat dar a spus ca nu se implica. Trebuie sa vorbesc cu propietarul? Cine poate interveni ca sa discute cu chiriasii de la apratmentul de deasupra mea? Multumesc anticipat.
Dar cu impricinatul ati vorbit? El ce v-a spus?

Daca nu intelege sa se conformeze traiului in comun renuntati si mutati-va. Comunicati proprietarului ca nu va puteti odihni.
!-Interesanta si totodata incompatibila calitate detinuta concomitent de o singura persoana de a presta atat responsabilitatea de presedinte asociatie de proprietari=factor decizional cat si de administrator imobil=factor executional
2-Initial incercati cu intelegere si toleranta solutionarea problemei direct cu familia in cauza
Daca nu se poate solutiona ,incercati implicarea proprietarului de drept al apartamentului care poate solicita oficial presedintelui sa desfasoare demersuri in interesul general al proprietarilor
3-In raport de clauzele contractual asumate ,fata de situatia reala,daca nu exista conditiile pentru o utilizare optiom a spatiului de inchiriat,analizati varianta rezilierii contractului de locatiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare aceasta sa fie rezolvarea in fata unui vecin galagios? Ne facem bagajele si ne mutam?
Pentru @I.Pavel
Sesizati organele de politie din sectia de care apartineti, pentru ca in baza art. 3 pct. (26) din Legea 61/1991 republicata vecinul cu probleme poate fi tras la raspundere.
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora.

In baza contractului de inchiriere puteti face aceasta sesizare ca si proprietarul insusi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
În opinia mea trebuie iniţial purtată o discuţie cu părinţii copilului, pentru ca acestora s le fie pusă în vedere respectarea orelor de linişte la care au dreptul locatarii, proprietarii, orice persoană din acel imobi care are dreptul la linişte, în virtutea dreptului său derivând din orice titlu ar deţine .
Dacă nici ca urmare a discuţiei purtate lucrurile nu se schimbă , iar administratorul nu se implică , atunci solicitaţi şi concursul locatorului .
Sesizara poliţiei cred că ar fi ultima soluţie , deoarece vorbim despre un copil, şi poate ar fi totuşi greu pentru ca părinţii lui să fie nevoiţi să achite vreo amendă.
Si propunerile lui @legally_aid sunt de retinut, dar nu ne facem bagajele si plecam!

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Proprietar galagios!? - Elibet - Elibet am un apartament dat in chirie unor studenti. De cateva luni incoace, a fost chemata politia de cateva ori pt ca chiriasii erau galagiosi!? Politia a fost ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)