am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti oamenii de pe scara . el cu sotia lui sunt in jurul varstei de 60 de ani , nu au copii si nici prieteni , singura lor ocupatie este sa se uite pe fereastra si vizor sa vada cine intra/iese din scara si la cine se duce . neoficial am inteles de la vecini ca sotia ar avea probleme psihice . sub pretextul ca este deranjat de zgomotele ce le fac diversi locatari pe scara , el se duce periodic la cineva la usa si reproseaza ca nu se poate odihni . dar el se odihneste la orice ora , indiferent ca este zi / noapte . eu am inchiriat apartamentul , tot timpul am cautat chiriasi cu bun simt si linistiti ca sa nu faca galagie prin apartament . problema este ca toti chiriasii imi pleaca exasperati de acest nebun care vine aproape zilnic sa reproseze ceva . chiar nu fac galagie , chiar oamenii se comporta civilizat si au activitati normale in casa . ultima tampenie a vecinului este ca sa nu mai faca nimeni baie dupa ora 22.00 ca il deranjeaza zgomotul produs de caderea apei in cada . aceasta absurditate n-am intilnit-o nicaieri . vecinul de la parter facea baie la ora 22.30 iar nebunul a inceput sa bata puternic in teava , f zgomotos , apoi a venit la mine la usa ( nestiind de unde vine asa zisul zgomot ) si a inceput sa se poarte f urit si violent . vecinul de la parter a iesit pe scara si i-a spus ca el face baie ca acum a venit de la servici si apoi intra si sotia la dush pt ca asa e normal sa te speli , drept pt care nebunul l-a agresat fizic pe chiriasul meu ca a avut tupeul sa ii raspunda ( el e proprietar si al meu e chirias ) . intr-o dimineata la 6.00 dimineata , de peste drumul blocului la un chiosc se descarcau lazi , iar el a venit ferm convins ca zgomotul este de la mine , a inceput sa bubuie tare in usa la 6.00 dimineata sa-i deschid . chiriasul i-a deschis si i-a aratat pe fereastra de unde vine galagia , dar l-a deranjat din somn pe chirias . vecinului de pe acelasi etaj cu el ii reproseaza mereu ca tranteste prea tare usa de la intrare in apartament . altui vecin a venit cu scandal mare de ce da gauri cu bormasina la ora 18.00 ( ???? ) . chiriasii mei chiar sunt oameni cu bun simt , intelegatori si f calmi , dar ii exaspereaza acest dobitoc . un vecin de la etajul 3 adoarme frecvent cu tv-ul deschis noaptea si vine si ii opreste siguranta electrica generala din ap ( sunt pe scara ) , iar pe mine m-a amenintat ca daca mai face cineva baie dupa ora 22.00 opreste apa calda de la subsol . am vorbit cu administratorul , ma intelege , spune ca e caz penal daca umbla la tevile scarii si ca n-are voie sa faca asta .
chiar ma exaspereaza acest nebun si nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine . administratorul m-a sfatuit sa il dau in judecata , dar eu n-am calcat niciodata in vreo judecatorie , dar in fiecare an imi pleaca chiriasii pt ca n-au chef de cearta , au servici si nu se incurca cu nebunii . a vrut sa imi intre in casa ca "scirtaie patul" , ca se merge "apasat" prin casa , ce tupeu poate sa aibe sa faca ordine in casa altuia ! el vrea ca toti oamenii de pe scara sa faca ca el , sa se culce automat la comanda lui . peretii sunt foarte subtiri din constructie si el sustine ca aude ce vorbeste si cel de la etajul 3 . intr-o dimineata m-a sunat ca , chiriasii mei au facut "sex zgomotos" la 2.00 noaptea !
ce sa fac sa scap de nebunul asta ? cum se procedeaza in acest caz ?
Cel mai recent răspuns:
Vali P. , utilizator
02:01, 22 Decembrie 2023