avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin absurd
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin absurd

am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti oamenii de pe scara . el cu sotia lui sunt in jurul varstei de 60 de ani , nu au copii si nici prieteni , singura lor ocupatie este sa se uite pe fereastra si vizor sa vada cine intra/iese din scara si la cine se duce . neoficial am inteles de la vecini ca sotia ar avea probleme psihice . sub pretextul ca este deranjat de zgomotele ce le fac diversi locatari pe scara , el se duce periodic la cineva la usa si reproseaza ca nu se poate odihni . dar el se odihneste la orice ora , indiferent ca este zi / noapte . eu am inchiriat apartamentul , tot timpul am cautat chiriasi cu bun simt si linistiti ca sa nu faca galagie prin apartament . problema este ca toti chiriasii imi pleaca exasperati de acest nebun care vine aproape zilnic sa reproseze ceva . chiar nu fac galagie , chiar oamenii se comporta civilizat si au activitati normale in casa . ultima tampenie a vecinului este ca sa nu mai faca nimeni baie dupa ora 22.00 ca il deranjeaza zgomotul produs de caderea apei in cada . aceasta absurditate n-am intilnit-o nicaieri . vecinul de la parter facea baie la ora 22.30 iar nebunul a inceput sa bata puternic in teava , f zgomotos , apoi a venit la mine la usa ( nestiind de unde vine asa zisul zgomot ) si a inceput sa se poarte f urit si violent . vecinul de la parter a iesit pe scara si i-a spus ca el face baie ca acum a venit de la servici si apoi intra si sotia la dush pt ca asa e normal sa te speli , drept pt care nebunul l-a agresat fizic pe chiriasul meu ca a avut tupeul sa ii raspunda ( el e proprietar si al meu e chirias ) . intr-o dimineata la 6.00 dimineata , de peste drumul blocului la un chiosc se descarcau lazi , iar el a venit ferm convins ca zgomotul este de la mine , a inceput sa bubuie tare in usa la 6.00 dimineata sa-i deschid . chiriasul i-a deschis si i-a aratat pe fereastra de unde vine galagia , dar l-a deranjat din somn pe chirias . vecinului de pe acelasi etaj cu el ii reproseaza mereu ca tranteste prea tare usa de la intrare in apartament . altui vecin a venit cu scandal mare de ce da gauri cu bormasina la ora 18.00 ( ???? ) . chiriasii mei chiar sunt oameni cu bun simt , intelegatori si f calmi , dar ii exaspereaza acest dobitoc . un vecin de la etajul 3 adoarme frecvent cu tv-ul deschis noaptea si vine si ii opreste siguranta electrica generala din ap ( sunt pe scara ) , iar pe mine m-a amenintat ca daca mai face cineva baie dupa ora 22.00 opreste apa calda de la subsol . am vorbit cu administratorul , ma intelege , spune ca e caz penal daca umbla la tevile scarii si ca n-are voie sa faca asta .
chiar ma exaspereaza acest nebun si nu stiu cum sa procedez ca sa fie bine . administratorul m-a sfatuit sa il dau in judecata , dar eu n-am calcat niciodata in vreo judecatorie , dar in fiecare an imi pleaca chiriasii pt ca n-au chef de cearta , au servici si nu se incurca cu nebunii . a vrut sa imi intre in casa ca "scirtaie patul" , ca se merge "apasat" prin casa , ce tupeu poate sa aibe sa faca ordine in casa altuia ! el vrea ca toti oamenii de pe scara sa faca ca el , sa se culce automat la comanda lui . peretii sunt foarte subtiri din constructie si el sustine ca aude ce vorbeste si cel de la etajul 3 . intr-o dimineata m-a sunat ca , chiriasii mei au facut "sex zgomotos" la 2.00 noaptea !
ce sa fac sa scap de nebunul asta ? cum se procedeaza in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 02:01, 22 Decembrie 2023
:-)))) INTERESANT CAZ DOMNULE! POI EU ZIC SA FACETI O PLANGERE LA POLITIE, APOI UNA CATRE PRESEDINTELE ASOCIATIEI, LUATI NUMAR DE INREGISTRARE PENTRU FIECARE HARTIE SI ASTEPTATI RASPUNSUL IN TERMENUL LEGAL! DACA NU SE REZOLVA VA ADRESATI INSTANTEI DE JUDECATA IN RAZA CAREIA DOMICILIATI, CERAND DAUNE PENTRU: CALOMNIE, PREJUDICIILE PROVOCATE SI MORALE! SUCCES!
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
niotin, utilizator
Eu zic sa va sfatuiti cu vecinii sa-i raspundeti cu aceeasi moneda.
Le bate in teava sa bata si vecinii in podea, tavan, perete, dupa cum e cazul. Intrerupe lumna, sa-i intrerupa si vecinul curentul etc.

Pe asemenea oameni nimic nu-i potoleste decat atunci cand vor vedea ca toti sunt impotriva lor, in cazul ca nu sunt bolnavi de-a binelea. Atunci....n-aveti ce face!.
Cel mai corect se merge la politie si se lasa acolo o plangere cu numar de inregistrare. In plangere rugati comandantul, dupa ce ii scrieti totul cu cuvintele dvs., sa ia masuri politienesti.
asa m-a sfatuit si administratorul blocului sa fac plingere la politie si apoi sa il dau in judecata , am martori , am contract legal de inchiriere . si administratorului ii poarta sambetele ca de ce nu face aia si aia ... vecinul de la parter nu vrea sa se bage pt ca vrea sa isi construiasca balcon si are nevoie de acordul nebunului . eu i-am dat acordul nebunului cand si-a bagat centrala de apartament , imi place sa ajut oamenii si n-am purtat pica , nu imi place sa ma cert , gasesc solutii sa nu deranjez pe nimeni , dar chiriasii imi pleaca exasperati de nebun , am nevoie de chiriasi pt ca am credit la banca . iar la fiecare schimbare de chiriasi , firma imi ia comision 150 euro . in 4 ani am schimbat 4 chiriasi
Buna ziua,imi puteti spune va rog cum sa terminat povestea si poate imi da ti un sfat,sint in aceeasi situatie vecina care sta deasupra mea imi hartuieste chiriasi de un an de zile ca vorbesc si pe ea o deranjeaza ca noaptea nu poate dormi si dimineata se trezeste la orice zgomot,chiar si in afara programului de liniste ei nu au voie sa vorbeasca ca o deranjeaza ,intr un an de zile au plecat 3 rinduri de chiriasi,cu vorba buna nu merge,a chemat si politia la 12 noaptea dar nu le au dat amenda pentruca nu era galagie.

Alte discuții în legătură

Amenintata de vecin nereis nereis Buna seara, Inca o data sper ca aici sa ma lamureasca cineva abilitat intr-o problema prin care trecem foarte multi dintre noi, cei care traim la ... (vezi toată discuția)
Proprietar galagios!? - Elibet - Elibet am un apartament dat in chirie unor studenti. De cateva luni incoace, a fost chemata politia de cateva ori pt ca chiriasii erau galagiosi!? Politia a fost ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi sonia28 sonia28 Buna ziua, Am o problema in legatura cu vecinii care stau deasupra apartamentului nostru.Sunt chiriasi(din cate stiu fara contract legal) si de aproape 2 ani ... (vezi toată discuția)