avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenintata de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenintata de vecin

Buna seara,

Inca o data sper ca aici sa ma lamureasca cineva abilitat intr-o problema prin care trecem foarte multi dintre noi, cei care traim la bloc!
Locuiesc impreuna cu sotul si copilul meu in varsta de un an si zece luni intr-un imobil cu sase apartamente format din parter, etaj si masarda, eu locuiesc la etaj! In momentul cand ne-am mutat in bloc mai erau doua apartamente locuite, unul la parter si celalalt deasupra noastra! Initial vecinii de deasupra, caci despre ei este vorba au parut foarte amabili, zgomote normale de la ei ca de la orice apartament pana in momentul cand a aparut si un copil in viata lor si, ulterior... in viata tuturor locatarilor! Nu suntem absurzi si nici bolnavi psihic dar de cand s-a nascut acest copil nu mai avem liniste, acum are un an si trei luni! Problema nu este copilul ci parintii lui care l-au lasat sa planga in continuu si asa fac si in ziua de astazi fara sa le pese ca avem si noi copil sau ca si sotul trebuie sa mearga la servici! Au inceput si ceilalti vecini sa ni se destainuie ca sa spun asa ca si pe ei ii deranjeaza noaptea!Nu facem galagie, nu punem muzica, nu facem scandal si, de asemenea nu am mers niciodata la usa lor cand dimineata la ora 2 sau 3 cand incepe sa urle cate 10 minute fara sa fie alinat in vreun fel ! Copilul meu este foarte activ si extrem de vesel, doar o singura problema este, nu este genul care sa cada lemn de somn devreme seara ci in jur de ora 22, 22:30 si nu avem ce sa-i facem! Dupa un an si trei luni cat am suportat tot ce s-a putut m-am trezit acum trei zile la ora 22:30 cu vecina la usa si cu o gramada de amenintari , copilul meu face mereu galagie(rade si se joaca in timpul baite) la orele astea, ei culcandu-se la ora 21!
Acum vin si va intreb: ce putem face cu un copil care nu poate dormi fortat la ora 21? sa-i punem un caus in gura si sa-l legam de pat? Este absurd ce se intampla si dupa ce ca ne-am dat toata silinta sa nu deranjam pe nimeni am ajuns sa primim amenintari cu politia si sa ni se impuna un program de somn!
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nereis , utilizator 20:31, 23 Decembrie 2013
Problema cu care va confruntati este cvaziprezenta in majoritatea asociatiilor de proprietari
Problema mentionata reprezinta una dintre multele cu care me confruntam toti cei care locuim in imobile de locuit in comun,unde domiciliaza persoane...cu diferite grade de civilizatie,cu diferite mentalitati ,cu mai mult sau mai putin respect si responsabilitate
Astfel de probleme trebuiesc solutionate cu intelepciune si cu toleranta,avand in vedere ca in marea majoritate a cazurilor nu ne alegem vecinii dar suntem obligati sa supravietuim alaturi de ei
In speta dv ,atat dv cat si vecinii aveti copil mic..sfaturi veti primi multe
Inclusiv,incercati protejarea fonica a camerei unde se propaga zgomotele
Sarbatori fericite si cu liniste !
1) Cand vor creste copii dvs si ai vecinilor vor fi prieteni, vor face revelioane impreuna, majorate, paranghelii, etc - atunci sa vedeti balamuc, o sa vreti sa dati timpul inapoi spre 2013.
2) Ora 22.30 - 23.00 este o ora foarte inaintata pentru somn in cazul copilului de 1an 10 luni, obisnuiti-l sa adoarma mai devreme.
3) Vedeti ... dvs vi se pare firesc ca "devianta" (cu somnul la ore tarzii) a copilului dvs sa fie normala, dar "devianta" cu plansul (in miez de noapte) a copilului vecinilor sa fie anormala.
Cam asa gandesc si vecinii, dar invers, al lor e normalul, al dvs anormalul.
Cred ca pricepeti ce va explic. Invatati sa traiti la bloc, apelati la un mediator daca altfel nu se poate.
De acord cu dumneavoastra ca aceste ore sunt tarzii pentru somnul unui copil de un an si 10 lui dar cu fiecare om e diferit la fel si copiii! Copilul mue n-a trezit nici macar o noapte pe nimeni in toata aceasta perioada! poate va e greu sa credeti! Fiecare om isi are propriul ritm bilologic si oricat am incercat sa-i facem un program de somn nu am reusit inca de la nastere! Un an de zile nu am stiut ce inseamna o noapte dormita dar cu toate astea ne-am facut datoria de parinti si de vecini!

Multumesc, la fel va doresc si dumneavoastra! Referitor la izolatie fonica, ne-am gandit la asta fiti sigura dar blocul a fost imbracat complet cu rigips in interior din pacate ! Aici este vorba de bun simt si de cei sapte ani de acasa!
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
Adriantot, moderator
Bateti-i si dumneavoastra la usa cand urla copilul lor si sa vedem ce spun.
Probabil ca vor intelege ca nu s-au comportat corect.
Nu l-am batut la usa pentru ca avand si noi un copil cu 7 luni mai mare care face si el galagie cateodata! Am avut o discutie astazi extrem de aprinsa cu ei si , culmea spun ca nu au ce sa-i faca! Credeti-ma ca daca iti pasa de copil poti face multe sa-l linistesti ! Ideea este ca acesti oameni nu ne deranjeaza doar pe noi ci intreaga cladire! Inainte de copil au tinut in apartament un caine cat un vitel pe care au vrut sa-l tina si dupa ce s-a nascut copilul! Au inceput intr-o dimineata constructia unei custi cat o debara de mare in parcarea cladirii fara sa ceara acordul nimanui, care tot in acea zi a si disparut dupa ca un vecin de la parter a luat masuri ! Acum va puteti da seama cate cepe dau ei pe vecini !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara,am o fetiță în vârstă de 1 an și 4 luni, și-a ... Andreea2002Giulia Andreea2002Giulia Buna seara,am o fetiță în vârstă de 1 an și 4 luni, și-a stricat programul de somn iar acum noaptea sta trează și se joaca și ziua doarme,am incercat ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)