avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sesiza un proprietar care inchiriaza fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sesiza un proprietar care inchiriaza fara contract?

Buna ziua!
Problema pe scurt: De cativa ani am in apartamentul de la etajul superior chiriasi. Unii au fost cu bun simt si n-am avut ce le reprosa, altii faceau ceva galagie, dar m-am inteles cat de cat cu ei. Acum am de ~2 luni doi chiriasi sub 30 de ani cu care nu ma inteleg. Galagie dupa ora 23 in fiecare seara, prietena lui merge la miezul noptii cu tocuri in casa, au un caine care latra la orice ora din zi si din noapte... Am fost sa vorbesc cu el, dar se pare ca nu am cu cine, el considera ca daca e chirias poate face ce vrea "la el in casa" si ca nu trebuie sa ma intereseze pe mine ca merge prietena lui la baie pe tocuri la miezul noptii. Si daca nu imi place situatia sa ma mut, desi eu stau de 33 de ani in acel bloc (acolo m-am nascut). Stau cu sotia si cu copilul de 2 ani si 6 luni, cel mic inca doarme fara probleme, probabil ca la varsta lui nu baga in seama galagia.

Cum pot face plangere impotriva lor?
Este o solutie sa chem politia in mod repetat? am inteles ca pot lua si eu amenda daca vine politia si nu gaseste galagie
Cum pot face o sesizare catre ANAF, ca nu au contract de inchiriere, deci stau ilegal practic si proprietarul baga banii in buzunar (evaziune fiscala)

Nu sunt absurd, dar cred ca e de bun simt ca intre orele 23-07 sa am liniste sa pot dormi, ca a doua zi ma duc la munca
Cel mai recent răspuns: Clau62 , utilizator 18:18, 17 Septembrie 2023
As merge, in prima faza, pe ideea unei discutii cu proprietarul apartamentului ca mai apoi sa fac sesiszare la ANAF si Politie.
Pai nu pot da de el. Chiriasul nu-mi da numarul proprietarului, presedintele sau administratorul nu au numarul de telefon...cum dau de el? vine foarte rar acolo, nici nu stiu cum arata.
Pai cata galagie este daca chemati politia si e liniste? Cat e de mare apartamentul daca de unde-o fi si pana la baie va trezeste domnisoara?
Nu stiu ce sa spun, e drept ca anumiti oameni sunt mai galagiosi, dar si anumite imobile sunt prost izolate si asta nu e vina celui care merge noaptea la baie.
Aveti varianta unei izolari corespunzatoare.
Pai de cate ori am chemat politia, au venit dupa o ora, deci sansele sa fie liniste cand vin ei sunt mari. Si nu e vorba ca ma deranjeaza mersul prin casa, ma deranjeaza mersul pe tocuri in casa, mai ales noaptea. Sau poate ca unii n-au auzit de papuci :) Si nu ma deranjeaza un caine ca latra, dar noaptea dupa ora 24 cand e liniste si se apuca un caine sa latre...si daca incepe unu', se mai gasesc cativa sa latre, parca e concert de caini in bloc.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
ipostolache, utilizator
Buna ziua, am avut aceasta situatie si am rezolvat o dupa ce am depasit faza cu sunatul la 112: faceti un memoriu pe care il depuneti la circumscriptia de politie unde sunteti arondar, cu nr de integistrare, frumos, si apoi sunati politistul de proximitate. Da, exista Asa ceva, daca numarul lui de tlf nu e afisat la avizierul asociatiei de proprietari mergeti si cereti l de la administrator/presedintele asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caini care latra mereu. ContSters417779 ContSters417779 Buna ziua ! Am o problema : am un vecin care locuieste peste strada de mine si are vreo 7 caini. Toata ziua si noaptea latra (bine, nu prea acum cu zapada ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa prodan katalin prodan katalin daca chiriasi deranjeaza ceilalti vecini si proprietarul nu ia masuri,unde am putea sa ne adresam?ma refer ca au caini care latra noaptea si ziua de fapt cand ... (vezi toată discuția)
Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)