avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu

Nu ma mai mira nimic la organele de politie din Romania! acum o luna tatal meu l-a blocat pe un vecin f dificil cu masina, stind ca va sta scurt timp acasa. cand a coborat sa plece acesta era f nervos in fata blocului spunandu-i tatalui meu cum de si-a permis sa il blocheze, iar el i-a explicat ca este locul lui de parcare pe care il foloseste si intretine de 20 de ani, l-a asfaltat recent si ca nu ii convine ca el sa il foloseasca, cu atat mai mult cu cat parcheaza in asa fel incat blocheaza pe toata lumea. vecinul a continuat sa afirme ca va chema politia si ca i va arata el cine este si ca il va "aranja". tatal meu l-a facut cap patrat si a plecat. in tot acest timp nu era nimeni de fata, doar un vecin care a vazut toata secventa de la geam. tot acesta ne-a zis ulterior ca la nici 5 minute a venit un echipaj de politie care a completat ceva si ca a oprit un om care trecea. azi am primit prin posta proces-verbal de contraventie pentru art. 2 pct. 1 din Legea 61 cu tulburarea linistii publice. cum este posibil ca acest nene militian sa completeze un proces-verbal de contraventie fara ca contraveninetul sa fie prezent, fara sa constate practic vreo contraventie... e clar ca vom contesta procesul verbal si imi e la fel de clar ca acest minunat vecin are pe cineva in politie, ca altfel nu s-ar fi miscat atat de repde. intrebarea mea este ce am putea sa ii facem vecinului care vad ca si-a format o practica dina chema politia. pt ca nu e prima data, ciar ne-a formulat o plangere penala pt distrugere pt ca si-a gasit caucuiucurile taiate i parcare, care a fost solutionata prin neinceperea urmaririi penale. am putea sa ii facem plangere pt abuz in servciu politistului, care a consemnat niste aberatii si care practic nu a vazut nimic?
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 23:54, 12 August 2007
teoretic, politistul poate constata fapta (contraventie aici) si daca faptuitorul a "parasit" locul faptei, dar!... dar a comis fapta. cu martorii dvs. (1-2) contestati contraventia, puteti sa ii faceti ulterior si plangere penala politistului/lor, care se va termina oricum cu NUP. in rest, traim cu aceste realitati, practica si mentalitatea organului este ...care este! vecinului promovati-i o plangere penala pt "denuntare calomnioasa"( 259 C.pen.) , bine intemeiata si il linistiti. bafta!B-)
p.s.-asa-i "la bloc"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pt injurii Gravensen Gravensen Buna ziua, Am fost pus in fata urmatoarei situatii: Locuiesc la bloc, la ultimul etaj mai precis et 8, Locuiesc cu ai mei parinti (pensionari) si una ... (vezi toată discuția)
lovirea si alte violente-certificat medico-legal ContSters331936 ContSters331936 Buna ziua. Am avut un conflict cu niste vecini pentru un loc de parcare...in urma incidentului am observat ca am niste zgarieturi in zona gatului. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Permis ridicat abuziv mihaimssc mihaimssc pe scurt : Zi de targ auto la iesire din oras . Strada ingusta si dreapta , masini parcate si pe o parte si pe alta ( chiar langa semnele de oprire ... (vezi toată discuția)