Nu ma mai mira nimic la organele de politie din Romania! acum o luna tatal meu l-a blocat pe un vecin f dificil cu masina, stind ca va sta scurt timp acasa. cand a coborat sa plece acesta era f nervos in fata blocului spunandu-i tatalui meu cum de si-a permis sa il blocheze, iar el i-a explicat ca este locul lui de parcare pe care il foloseste si intretine de 20 de ani, l-a asfaltat recent si ca nu ii convine ca el sa il foloseasca, cu atat mai mult cu cat parcheaza in asa fel incat blocheaza pe toata lumea. vecinul a continuat sa afirme ca va chema politia si ca i va arata el cine este si ca il va "aranja". tatal meu l-a facut cap patrat si a plecat. in tot acest timp nu era nimeni de fata, doar un vecin care a vazut toata secventa de la geam. tot acesta ne-a zis ulterior ca la nici 5 minute a venit un echipaj de politie care a completat ceva si ca a oprit un om care trecea. azi am primit prin posta proces-verbal de contraventie pentru art. 2 pct. 1 din Legea 61 cu tulburarea linistii publice. cum este posibil ca acest nene militian sa completeze un proces-verbal de contraventie fara ca contraveninetul sa fie prezent, fara sa constate practic vreo contraventie... e clar ca vom contesta procesul verbal si imi e la fel de clar ca acest minunat vecin are pe cineva in politie, ca altfel nu s-ar fi miscat atat de repde. intrebarea mea este ce am putea sa ii facem vecinului care vad ca si-a format o practica dina chema politia. pt ca nu e prima data, ciar ne-a formulat o plangere penala pt distrugere pt ca si-a gasit caucuiucurile taiate i parcare, care a fost solutionata prin neinceperea urmaririi penale. am putea sa ii facem plangere pt abuz in servciu politistului, care a consemnat niste aberatii si care practic nu a vazut nimic?
teoretic, politistul poate constata fapta (contraventie aici) si daca faptuitorul a "parasit" locul faptei, dar!... dar a comis fapta. cu martorii dvs. (1-2) contestati contraventia, puteti sa ii faceti ulterior si plangere penala politistului/lor, care se va termina oricum cu NUP. in rest, traim cu aceste realitati, practica si mentalitatea organului este ...care este! vecinului promovati-i o plangere penala pt "denuntare calomnioasa"( 259 C.pen.) , bine intemeiata si il linistiti. bafta!B-)
p.s.-asa-i "la bloc"!