avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovirea si alte violente-certificat medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovirea si alte violente-certificat medico-legal

Buna ziua. Am avut un conflict cu niste vecini pentru un loc de parcare...in urma incidentului am observat ca am niste zgarieturi in zona gatului. As vrea sa scot un certificat medico legal....as dori sa stiu daca se poate si cam cate zile as obtine pe el.
Cel mai recent răspuns: ContSters331936 , utilizator 20:39, 2 Noiembrie 2015
Medicul va decide, in functie de gravitatea vatamarilor, de cate zile de ingrijiri medicale aveti nevoie.
Revin din nou cu problema. Eu locuiesc la bloc si in urma unor aprobari am facut o gradina cu flori decoarece stau la parter. Am 2 masini una o parchez in gradina si una o las in strada in dreptul gardului meu...vecinul care are gradina la fel ca mine nu si-a facut loc de parcare in gradina si isi lasa masina in strada. Mai tot timpul o parcheaza cu o jumatate de metru in gardul meu astfel ca eu sa nu mai imi pot parca cea dea doua masina corect deoarece sunt obligata sa o parchez si eu cu o jumatate de metru mai in spate blocandu-mi poarta principala pe care ies cu masina cealalta. In urma altercatiei vecina a sunat la politie...Sau prezentat 2 agenti de politie care ne0au cerut buletinele pentru a ne identifica. SI in cele din urma am ajuns la sectie. A venit si un vecin ca martor insa tin sa precizez ca nici el nu ne suporta .Mentionez faptul ca am semnat doar 2 procese verbale deoarece ne-am rezervat dreptul de a face plangere ulterior pentru agresiune fizica. Dansii au mentionat in procesul verbal ca si-au pierdut o pereche de cercei si un lantisor in urma altercatiei si ca isi rezerva si ei dreptul la o eventuala plangere ulterioara conform legii. Martorul a mentionat in procesul verbal ca am adus injurii la adresa reclamantei. Azi am scos atat eu si tatal meu certificate medico-legate unde se mentioneaza faptul ca am prezentat leziuni traumatice produse prin lovire cu corp dur si zgarieri si necesita 5-6 zile de ingrijire. As dorii sa fac o plangere penala la care sa atasez cele 2 certificate medico-legale si mai apoi sa ii dau in judecata. Insa doresc sa stiu daca pot castiga procesul atata timp cat eu nu am martori si ma bazez doar pe certifcatul medico legal si ce sanctiuni pot primi in urma acestora reclamantii fiind la prima abatere?
Avand in vedere ca in certificatele medico-legale sunte mentionate doar 5-6 zile de ingrijiri medicale, nu putem discuta despre infractiunea de loviri si alte violente art 193, al.2 care necesita 90 de zile de ingrijiri medicale.
Daca organele vor lua in considerare al.1, este posibil ca solutia sa fie cea de renuntare la urmarirea penala, intrucat fapta nu prezinta pericol social grav.

Avand in vedere ca odata sesizata politia au fost intocmite procesele verbale mentionate de dvs., este posibil ca sa existe un dosar penal pentru infractiunea prevazuta de art 371, Cod Penal.

Art. 371-Tulburarea ordinii si linistii publice

Fapta persoanei care, in public, prin violente comise impotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenintari sau atingeri grave aduse demnitatii persoanelor, tulbura ordinea si linistea publica se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Nu sa intocmit nimic deocamdata doar 2 procese verbale de care v-am zis....in cazu in care nici unu dintre noi nu depune plangere penala nu trebuie sa se inchida dosarul din oficiu dupa expirarea celor 3 luni conform legii?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente E7890r E7890r Buna sara. In primul rand , eu sunt minor si am varsta de 17 ani . Ieri in jurul orei 14:15 mergeam pe strada cu prietena mea , si am trecut pe langa un grup ... (vezi toată discuția)
Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)