avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost batut, ce pot face
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost batut, ce pot face

Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la nivelul obrazului.A fost nevoie sa imi fie cusuta plaga deoarece interiorul obrazului era rupt in doua.Cei doi erau sub influenta alcoolului si a drogurilor si m au lovit cand eram intors cu spatele, fara motiv.Am sunat imediat la politie dupa incident si am depus plangere.Aceasta este a treia zi de spitalizare.Voi merge in curand la legist pentru certificatul medico-legal.Ce trebuie sa fac in continuare si cu ce se pot alege cei doi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de numarul de ingrijiri medicale si de ce se retine in CML se va incadra fapta. Ar fi indicat sa realizati si niste planse fotografice cu leziunile. Aveti dreptul sa va constituiti parte civila solicitand daune materiale si morale. Sa pastrati toate chitantele/facturile cu orice cheltuiala intervenita in legatura cu acest eveniment.
Au fost si martori prezenti?
ART. 193 c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Da, au fost martori prezenti.Am facut poze leziunilor inainte si dupa interventia chirurgicala.
Perfect, martorii i-ati indicat in plangerea penala?
Din pacate nu stiam exact cine a fost de fata si nu i am mentionat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti acum si depuneti cerere de administrare probe si ii indicati, depuneti si plansele foto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala Ana65 Ana65 Va salut. In urma unei altercatii , fratele meu a cazut victima. Mentionez ca fratele meu se intorcea catre casa si nu avea nici o legatura cu incidentul , ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit si as dori niste informatii Mihaismk Mihaismk Buna seara , situatia s-a intamplat astfel : Eu cu niste prieteni am trecut pe langa niste garaje , si ne-a venit sa facem treaba mica si ne-am pus acolo sa ... (vezi toată discuția)
Fapta penala sau civil? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara tuturor, In discutiile purtate cu colegele mele, s-a relatat un caz prin care o femeie a fost batuta de catre o alta femeie, care prin doua ... (vezi toată discuția)