avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala pt injurii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala pt injurii

Buna ziua,

Am fost pus in fata urmatoarei situatii: Locuiesc la bloc, la ultimul etaj mai precis et 8, Locuiesc cu ai mei parinti (pensionari) si una bucata bunica care sufera de Alzheimer, aceasta din urma fiind in grija mamei. Intr-o zi vecina de la etajul 1 vine la usa mea cu urlete si strigaturi cum ca maicamea ar arunca diverse lucruri pe geam (oale cu mancare varza mai exact dupa spusele ei) si pt ca maicamea hraneste porumbeii de pe bloc iar frimiturile ajung tocmai la ea la etajul 1 si ii fac mizerie etc.. In urma dezbaterilor pe care orice om normal le-ar putea avea cu un alt om mai putin normal in fata usii sale vecina de la etajul 1 pleaca. Cateva zile mai tarziu maicamea este chemata la sectia de politie unde are bucuria de a afla ca vecina i-a facut o plangere penala pt injurii si are si o dovada video care sa ii sustina plngerea. Aparent sotul o filma in timp ce aceasta se certa cu mama. Nu stiu cat de mult ar conta la aceasta situatie faptul ca mamei mele i s-a facut rau la sectie si a ajuns la spital cu salvarea unde a ramas sub observatie pana a2a zi.
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat pt o solutionare a acestei probleme as ramane cunoscator.
Insulta si calomnia nu mai sunt prevazute de Codul Penal, asa ca Politia nu-i poate face nimic. Eventual vecina ar putea inainta un proces in drept civil, dar acolo ar trebui dovedite daune.
Multumesc pt raspuns, asa am inteles si eu ca nu mai sunt prevazute dar aparent la politie s-a acceptat o plangere nu stiu exact pe ce baze. Dl militian de la sectie o tot cheama pe maicamea sa mai dea declaratii instiintandu-ma deasemenea ca daca nu se prezinta ambele parti implicate vor fi amendate pt deranjarea linistii publice, ceea ce mi se pare aberant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii care au copii jovana jovana Buna ziua, locuiesc intr-un bloc, constructie 2009, la etajul 2, iar deasupra mea locuieste o familie care are 2 fete...4 si 2 ani parca....de cand a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu internarea unei persoane bolnave psihic PodRazvan PodRazvan Buna ziua. In primul rand vreau sa-mi cer scuze daca am gresit categoria la care am adresat aceasta intrebare. Am o problema cu o vecina , bolnava psihic ... (vezi toată discuția)
Unde pot sa reclam vecinul de la blocul alaturat pentru ca arunca gunoiul pe geam? valyclau valyclau Buna ziua, Unde pot sa reclam vecinul de la blocul alaturat pentru ca arunca gunoiul pe geam? Locuiesc in sectorul 1, nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)