avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O ruda a patruns in locuinta fara voia mea iar acum nu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O ruda a patruns in locuinta fara voia mea iar acum nu stiu cum sa o evacuez

Ruda este un unchi ce a stat in apartamentul unde locuiesc acum(cel in care a patruns)el inca are buletinul cu adresa unde stau eu chiar daca eu am cumparat apartamentul de la bunica (mama lui) care a decis sa facem un contract de vanzare-cumparare din diverse motive (unchiul era agresiv in apartament,violent,consuma frecvent alcool etc)eu am decis sa nu mai locuiasca in apartament .Dupa 1 an de la fapt (in timpul asta eu eram plecat din bucuresti) el a spart o fereastra si a patruns in locuinta fara acordul meu.Am chemat politia dar nu au rezolvat nimic,nu stiu ce sa fac imi este frica sa ma intorc in propia casa de 5 zile dorm la hotel. Daca are cineva o pare,idee orice e bine venit eu am incercat tot ce am putut.
da... ideea este sa faceti o actiune civila, in evacuare a persoanei respective..numai ca, dureaza pana se judeca procesul.
Buna ziua,
Formulati plangere penala pentru distrugere (e vb de geam) si tulburare de posesie.
Mergeti insotit de avocat la politie pentru a rezolva problema.
Daca fapta lui constituie infractiune si mie asa imi pare politia va poate ajuta daca aveti avocat care sa insiste tare la politist sa il audieze de urgenta.

Daca il va audia peste o luna nu cred ca va fi bine...

In civil poate dura 3-4 luni pana sa il evacuati daca nu chiar vreo 6 luni...
Cu politia se poate rezolva rapid daca aveti si nororc...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
El are buletinul facut de fostul proprietar,la vremea aceea am depus actele pentru inainta o evacuare cu ordonanta presedentiala.Dar pentru ca el nu mai locuia acolo si am depus acte ca nu mai locuieste acolo(Declaratia lui cu care sa scos de la intretinere si nu mai avea nici un bun personal in apartament ordonanta a fost respinsa pe baza ca nu mai aveau ce sa evacueze).El tot a incercat sa vina cu politia la usa sa il bage in casa pe baza buletinului dar el a patrun in locuinta fara acordul meu spargand geamu.El intra si iese cand vrea pe geam la fel poate sa faca oricine deoarece geamul este spart.Am depus plangere la politie de 3 zile,char nu stiu ce sa mai fac nu pot sa cred ca proprietar nu pot sa intru in locuinta mea si nu am cum sa il dau afara.
Daca am de unde sa il iau da dar el sta acolo si cum sun la politie sau vede masina sare pe fereasta(stau la parter)e ca in filmele cu prosti ,chem politia ,vine si nu il gaseste acolo ,politia zice ca ma amendeaza chiar daca le arat cioburile fereastra sparta si ce a mai distrus prin casa.Iar el intra iar pe fereastra .nu pot sa dorm nu pot sa fac dus nimic in propia casa ca el poate intra oricand ,(el nu are loc de munca ,nu are nimic bunuri).

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Puneti gratii la geam atunci cand fuge.

Alte discuții în legătură

Dosar blocat in sectie din cauza unui politist dezinterezat. MihaiEnache MihaiEnache Buna ziua, Problema: O plangere care sta pe loc la sectia de politie din cauza unui politist dezinteresat. - Am facut o plangere penala in vara ... (vezi toată discuția)
Speta dr.familiei olgachelu olgachelu buna ziua. ma confrunt cu o situatie mai neobisnuita.o prietena este terorizata zilnic de catre sotul ei, in apartamentul proprietate personala si exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Atacarea dreptului civil de proprietate pe motiv psihiatric remusovidiu remusovidiu Sunt in situatia urmatoate : Verisoara impreuna cu sotul ei locuiesc in apartamentul unchiului si matusii mele , amandoi au buletin si domiciliu facut pe ... (vezi toată discuția)