avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspect de Tentativa de incendiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspect de Tentativa de incendiere

Buna seara! Am o vecina cu care m am certat mai demult si mi a adresat injurii,toate astea pentru ca eu am facut o sesizare la poliție în legătură cu faptul că bărbatul acestei femei ar fura de la locul de munca(aduce multe materiale regulat in spatiu blocului).
Am si prins o cand m a facut nebun si i am atras atenția,scandalizand. Am mers la poliție sa ma plâng pentru asta.
Acum vecinei i a fost turnată benzina/motorina pe usa de la intrare si cu o seară inainte(probabil seara) i a fost spart un geam de la fereastra.
Soțul femeii susține că a văzut fapta cu distrugerea abia dimineata,când s a spart dormind si neauzind nimic deși nu e credibil.
Bărbatul femeii m a amenințat pe mine si mama mea ca ne va bate asta in conditiile in care m a si reclamat.
Problema este in felul urmator.
Femeia a sunat la 112 sa mi aduca poliția la usa si sa investigheze.
NU AM INTELES de ce am fost nevoit eu sa dau declaratii IN ACEEASI ZI in care ea a depus plângere.
Polițiștii m au influențat sa depun MARTURIE asupra a tot ce stiu despre caz,deși inițial ma constrângeau sa mi "recunosc" vina ca exista martori,deși acum ii cauta si nu are cum sa fie vorba de mine.
Totusi,nu trebuia ca întâi să fiu reclamat si sa dau declarație ca suspect?
De ce am fost obligat să depun mărturie?
Dacă familia aceasta ma suspecta pe mine,trebuia sa ma reclame si sa ma puna politia sa raspund la declarație ca suspect,nu ca martor. Nu inteleg de ce as fi martor la ceva ce nu cunosc exact.
Sunt obligat să fiu martor dacă nu doresc? Pot retrage mărturia? Am fost si amprentat,în condițiile în care nu sunt un infractor/n am dosar penal/n am fost închis vreodata. DE CE? Nu inteleg de ce am fost amprentat daca s a mers pe mărturie si nu suspiciune. Revenind.
Eu am aflat de geam cand m a amenințat personal bărbatul familiei(undeva tot dimineata)iar de benzina cand am intrat în bloc,eu nefiind pe scara blocului cand s a dat cu acel combustibil,eram afara,era zi(Va spun sigur ca înainte să ies din bloc nu era niciun miros) si ieșisem tot in aceeasi zi.
Poliția m a presat. Dacă am vazut geamul spart cand am trecut pe acolo si daca am trecut pe acolo pe timp de zi de ce nu l am vazut....
Au insistat ca am dat cu benzina sau ce era aia in conditiile in care eu n am cumpărat,nu dețin si nu am la ce sa folosesc asa ceva. În schimb,în uscatoria blocului,din ce stiu eu si tot blocul,familia care m a reclamat depozita benzina de care se folosea.
Ultimul bidon a dispărut și acum bărbatul din această familie ma acuza verbal de furt deși cu câteva zile înainte a fost o ședință stabilită în bloc de către președintele asociației in care s a discutat problema depozitării combustibilului in uscatoria noastră. Familia a spus că îl ia si il depozitează undeva la ei in casa. Deci iar nu e credibila afirmația lor cum ca as fi dat cu benzina cand ei au zis clar ca si au luat benzina ,nu poate spune acum ca am luat o eu.
Asta demonstreaza ca vor sa faca in asa fel incat sa mi creeze probleme.
Pentru simplul fapt ca bărbatul nu a sunat la poliție cand s a spart geamul(inteleg ca dormi,dar e greu de crezut ca nu auzi asta) si pentru faptul că ei au bidoane in casa,consider că toate astea ar fi o înscenare pentru a face rost de bani Si pentru a se răzbuna .
De ce zic asta? Ei duc lipsa de bani uneori iar tatal meu este un om care isi permite si pentru a nu mi crea mie probleme si as retrage plângerea zic ei,s au gandit sa meargă la el sa i ceara bani ca despăgubire,bani mai multi.
Eu stau doar cu mama. Ai mei nu cred,nici macar tata nu crede că am facut asa ceva si nu l a luat în seamă.
Polițiștii personal nu ma cred făcându ma mincinos(fără a fi testat cu poligraful macar),deși am argumente si nu exista dovezi.
Stiu bine ca nu am facut toate astea,au toate motivele sa ma reclame fiindca am facut la fel si CRED ca nu e greu sa ti dai cu putina benzina pe usa si apoi s o ștergi sau sa spargi doar geamul din exterior pentru a cauza un conflict si pentru a cere bani.
ATENTIE! Daca nu i dăm bani,a promis că ne va bate.
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
DanCristian199, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspect de distrugere! ajutor! DanCristian199 DanCristian199 Am niste vecini cu care m am certat pentru ca i am tot reclamat pentru furt si depozitarea obiectelor in uscatoria blocului ,inclusiv combustibil. M au ... (vezi toată discuția)
Vreau să cer daune morale calomnie DanCristian199 DanCristian199 Buna Dimineata! Dacă dau o familie în judecată pentru calomnie în general și plângere la poliție calomnioasă,cam cât as putea cere ca daune? Avand in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa o dau in judecata iulian1990 iulian1990 buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta ... (vezi toată discuția)